investEU
Megosztás

Városnegyed-rehabilitáció

Uniós források felhasználásával megújult Katalónia egyik legsűrűbben lakott körzete

A projektről

Uniós és magánberuházási forrásokból a katalóniai Santa Coloma de Gramenet város önkormányzata nagyszabású renovációs projekteket tudott véghez vinni Serra d’en Mena körzetében. Többek között új közösségi épület épült, amelyben piac, könyvtár és bölcsőde működik. A projekt jól szemlélteti, hogyan lehet egy városnegyedet vonzóbbá, valamint gazdasági és környezeti szempontból egyaránt fenntarthatóbbá tenni.

Városnegyedek felpezsdítése, a közösségi szellem megerősítése

Mintegy 42 ezer ember mindennapjait tették jobbá a katalóniai Serra d’en Mena körzetben eszközölt felújítások. Az itteni fejlesztések egy nagyobb horderejű, 14 millió euró értékű uniós társfinanszírozásban részesülő renovációs projekt részét képezik.

A beruházási forrásokat javarészben egy többfunkciós modern épület, az Edificio Fondo megépítésére fordították. A közérdekű szolgáltatásokat nyújtó új épületnek közösségépítő szerepe van. Falai között bölcsőde, könyvtár és piac működik.

A projekt kifejezett célja, hogy a fenntarthatóság elvével összhangban és a környezetvédelmi szempontok maximális figyelembevételével jobbá tegye a helyi lakosok életét, akik Katalónia egyik legsűrűbben lakott körzetében laknak.

Részletek és adatok
  • A városrehabilitációs projekt Katalónia egyik legsűrűbben lakott városi területének a javát szolgálja.
  • 2011 óta hét körzetben került sor közösségi célú beruházásokra, összesen 14 millió euró értékben.
  • Santa Coloma de Gramenet egyike annak a 43 spanyolországi városnak, amely pénzügyi támogatást vesz igénybe közösségi célú településfejlesztési projektek céljaira.
Koordinátor:
Carmen Moraira, Santa Coloma de Gramenet területi szolgáltatásokért felelős első polgármester-helyettese
Uniós finanszírozás:
EUR 7 298 264
Partnerek:
Helyszín:
Spanyolország, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Catalonia
Időtartam:
2007 - 2015
ECAS Login