investEU
Del

Forbedrede bydele

EU-støtte hjælper et af Cataloniens tættest befolkede områder

Om dette projekt

EU-støtte og private investeringer har givet bystyret i Santa Coloma de Gramenet i Catalonien mulighed for at forny bydele i Serra d’en Mena-området. Fornyelserne omfatter opførelsen af en multifunktionel bygning, der huser et marked, et bibliotek og en vuggestue. Det er et eksempel på, hvordan bydele kan gøres mere imødekommende og økonomisk og miljømæssigt bæredygtige.

En ny fællesskabsfølelse i bydelene

Hver dag har omkring 42 000 mennesker gavn af byfornyelser i bydele i Serra d’en Mena i Catalonien. Det er en del af et projekt, som er medfinansieret af EU for over 14 mio. euro.

De fleste af midlerne er gået til opførelsen af Edificio Fondo, en multifunktionel bygning, som fremmer aktiviteter i bydelene og skaber en følelse af fælleskab. Her kan indbyggerne handle ind på markedet, benytte vuggestuen eller låne bøger på biblioteket.

Projektets hovedformål er at forbedre livet for indbyggerne i et af Cataloniens tættest befolkede områder. Det integrerer samtidig principperne om bæredygtighed og respekt for miljøet.

Tal og fakta
  • fornyelserne er til gavn for et af Cataloniens tættest befolkede områder
  • der er investeret i 7 bydele for i alt 14 mio. euro siden 2011
  • Santa Coloma de Gramenet er en af de 43 byer i Spanien, som benytter finansiel støtte til at forny bydele med særlige behov
Koordinator:
Carmen Moraira, første viceborgmester for tjenester på jorden i Santa Coloma de Gramenet
Finansiering fra EU:
EUR 7 298 264
Partnere:
Sted:
Spanien, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Catalonia
Tidsramme:
2007 - 2015
ECAS Login