investEU
Jaa

Hydrama Grand Hotel

Vanha tupakkavarasto kunnostettiin historiaa henkiväksi hotelliksi

Tietoa tästä hankkeesta

Vuonna 1924 rakennettu Hermann Spiererin tupakkavarasto on ollut Pohjois-Kreikassa sijaitsevan Dráman maamerkki siitä lähtien, kun se toimi tupakkatuotannon keskuksena. Loistokautensa jälkeen rakennus oli käyttämättä vuosina 1974–2016, mutta nyt siitä on tehty luksushotelli Hydrama Grand Hotel, jota pyörittää yrittäjä Manolis Ledakis. Rakennus on jälleen osa kaupungin arkea.

Autiosta varastosta ylelliseksi hotelliksi

Itävaltalainen arkkitehti Konrad von Vilas suunnitteli Spiererin tupakkavaraston tupakkakauppias Herman Spiererille. Tämä 7 500 neliömetrin rakennus on suojeltu, sillä se on esimerkki varhaisesta sotienvälisen ajan teollisuusarkkitehtuurista. Rakennuksessa on mahtavat tavarankäsittelyhallit ja tupakan kuivaamiseen tarkoitetut tilat.

Rakennuksen muuntamiseen hotelliksi saatiin yli 15 miljoonaa euroa rahoitusta vuosien 2007–2013 kansallisen strategisen viitekehyksen ”kilpailukyky ja yrittäjyys” -ohjelmasta. Rahoituksesta 1,2 miljoonaa euroa oli peräisin kansallisista lähteistä ja 6,8 miljoonaa euroa EU:lta. Rahoitusta saatiin myös yksityisiltä tahoilta ja EU:n JESSICA-rahoitusvälineestä Kreikan investointipankin myöntämänä.

”Vaikka rakennusvaiheessa tuli vastaan vaikeuksista ja esteitä, olemme saaneet kaiken valmiiksi ja hotelli on nyt kaupungin ja koko alueen komistus, joka houkuttelee kävijöitä niin Kreikasta kuin ulkomailtakin”, omistaja Manolis Ledakis sanoo.

Faktoja ja lukuja
  • 55 pysyvää työpaikkaa
  • 16 000 asiakasta vuodessa
  • Ympäristö-, aluesuunnittelu- ja yhdyskuntarakennusasioista vastaavan ministeriön suojelema rakennus ja kulttuuriministeriön suojelema historiallinen rakennus
  • Tavoitteena verkostoituminen vastaavien historiallisten rakennusten kanssa Kreikassa ja Euroopassa sekä kulttuurien välisen vuoropuhelun edistäminen
Koordinaattori:
Valtionvarain- ja kehitysministeriö
EU-rahoitus:
EUR 1 900 000
Yhteistyökumppanit:
TACHYDOMI S.A.
Sijainti:
Kreikka, Dráma
Aikataulu:
2006 - 2016
ECAS Login