investEU
Del

Hydrama Grand Hotel

Historisk tobakslagerbygning restaureres og omdannes til luksushotel

Om dette projekt

Hermann Spierers tobakslager har haft symbolsk betydning for Drama i Nordgrækenland lige siden byens storhedstid som center for tobaksproduktion. Bygningen, der stod ubenyttet hen mellem 1974 og 2016, er nu blevet omdannet til luksushotellet Hydrama Grand Hotel af iværksætteren Manolis Ledakis, og derfor er den nu igen en del af byens dagligliv.

Fra nedlagt lagerbygning til luksushotel

Spierers tobakslager blev tegnet af den østrigske arkitekt Konrad von Vilas til tobakshandleren Herman Spierer. Den 7 500 m² store bygning med sine imponerende haller til behandling og tørring af tobak er opført på listen over bevaringsværdig industriarkitektur fra den tidlige mellemkrigstid.

Ombygningen til hotel blev muliggjort med et tilskud på over 15 mio. euro fra den nationale strategiske referencerammes program "Konkurrence og Iværksætteri". Dette beløb omfattede bl.a. et bidrag fra den græske stat på 1,2 mio. euro og EU-støtte på 6,8 mio. euro. Resten af pengene kom via privat kapital og et lån fra den græske investeringsbank via EU's finansielle instrument JESSICA.

"På trods af alle problemer og hindringer i ombygningsfasen af projektet er arbejdet nu færdigt, og hotellet står som en pryd for byen og regionen og tiltrækker besøgende både fra Grækenland og udlandet", siger ejeren, Manolis Ledakis.

Tal og fakta
  • 55 faste jobs
  • 16 000 gæster om året
  • Opført på miljøministeriets og kulturministeriets lister over historiske mindesmærker
  • Indgår i netværkssamarbejde med tilsvarende historiske monumenter i Grækenland og det øvrige Europa og deltager i interkulturel dialog
Koordinator:
Ministeriet for finans og udvikling
Finansiering fra EU:
EUR 1 900 000
Partnere:
TACHYDOMI S.A.
Sted:
Grækenland, Drama
Tidsramme:
2006 - 2016
ECAS Login