investEU
Partajați

Asistență medicală de înaltă calitate, cu beneficii economice

Un centrul de transplant din Sicilia creează dinamică economică și locuri de muncă

Despre acest proiect

ISMETT, Institutul mediteranean din Sicilia pentru transplanturi și terapii avansate specializate, este primul spital din Italia construit exclusiv pentru transplanturi și îngrijiri pentru cazuri de insuficiență a organelor vitale. Este recunoscut drept un punct de referință în întreaga Europă, precum și o forță motrice pentru economia regiunii. Subvențiile din partea regiunii Sicilia și a UE au contribuit la creșterea calității serviciilor oferite de ISMETT.

O stare bună de sănătate este un avantaj pentru toți

ISMETT, Institutul mediteranean din Sicilia pentru transplanturi și terapii avansate specializate este primul spital din Italia construit exclusiv pentru transplanturi și îngrijiri pentru cazuri de insuficiență a organelor vitale. Este recunoscut drept un punct de referință în întreaga Europă, precum și o forță motrice pentru economia regiunii. Subvențiile din partea regiunii Sicilia și a UE au contribuit la creșterea calității serviciilor oferite de ISMETT.

ISMETT este un exemplu perfect al modului în care sectorul asistenței medicale poate deveni o forță economică motrice, și nu doar un beneficiar de fonduri publice.

Pe lângă faptul că asistența medicală de înaltă calitate este un drept al omului, ea reprezintă o oportunitate în materie de cercetare și inovare și , în consecință, are un efect pozitiv asupra dezvoltării economice și sociale locale.

Institutul este primul spital din Italia construit exclusiv pentru transplanturi și îngrijiri pentru cazuri de insuficiență a organelor vitale. În Sicilia, acesta nu este doar un furnizor de servicii clinice, ci și un motor important pentru economia regională. Datorită activității semnificative pe care o generează, ISMETT a creat aproximativ 1 800 de locuri de muncă. Acesta este motivul pentru care a beneficiat de investiții pe scară largă, inclusiv prin intermediul unui proiect pentru serviciul de sănătate publică din Sicilia, care a beneficiat de finanțare din partea UE în valoare de 10,8 milioane EUR.

Între 2007 și 2015, zonele pentru pacienți și servicii au fost extinse și a fost construită prima sală hibrid de operații din Italia. Aceasta cuprinde toate elementele care se află în mod obișnuit într-o sală de operații cu tehnologii avansate, dar și echipamente de imagistică radiologică sofisticate. Zona pentru sterilizarea dispozitivelor medicale a făcut, de asemenea, obiectul unei renovări complete. Toate aceste măsuri au fost adoptate cu scopul de a îmbunătăți calitatea îngrijirii medicale, siguranța pacienților și precizia diagnosticului.

„Aici, la Palermo, avem un centru medical care atrage pacienți din toată Europa. De acum încolo, inovația tehnologică va contribui la creșterea eficienței serviciilor oferite și a capacității de reacție față de pacienți. Intervențiile chirurgicale vor fi mai sigure și mai controlate și, în același timp, mai puțin invazive”, explică Rosario Crocetta, președintele Regiunii Sicilia (2012-2017). 

Fapte și date
  • ISMETT este primul spital din Italia construit exclusiv pentru transplanturi și îngrijiri pentru cazuri de insuficiență a organelor vitale.
  • Aici a fost instalată prima sală hibrid de operații din Italia, dotată cu echipamente de imagistică radiologică sofisticate.
  • Datorită activității pe care o generează, ISMETT a creat aproximativ 1 800 de locuri de muncă.
  • A primit finanțare UE în valoare de 10,8 milioane EUR.
Coordonator:
N/A
Finanțare europeană:
EUR 10 800 000
Parteneri:
N/A
Loc:
Italia, Palermo
Interval de timp:
2007 - 2015
ECAS Login