investEU
Del

En bro mellem skole og arbejde

Bridge-projektet gør det nemmere for unge fra Rotterdam Syd at finde arbejde

Om dette projekt

Gennem Bridge-projektet får unge fra Rotterdam Syd i de kommende år hjælp til at blive mere beskæftigelsesegnede. I dette område er der et kæmpe misforhold mellem de uddannelser, de unge vælger, og de job, der udbydes på markedet. Det EU-støttede projekt skal med brobygning medvirke til at løse problemet via uddannelsesprogrammer med jobgaranti.

Brobygning mellem uddannelse og beskæftigelse

I Rotterdam Syd er der et misforhold mellem de uddannelser, de unge tager, og jobudbuddet. Bridge-projektet blev søsat for at løse dette problem.

Bridge tilskynder folk til allerede i en ung alder at vælge sektorer, hvor der er job at få, som f.eks. sundhedssektoren, havnevæsenet og teknologi-, fødevare- og byggebranchen. Deltagerne får i de store klasser rådgivning om, hvordan de vælger en passende uddannelse.

Når de unge går i gang med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, får de en garanti om job hos den deltagende arbejdsgiver, hvis de gennemfører uddannelsen. Bridge modtager i alt 4,9 mio. euro i finansiering fra EU, og målet er i 2020 at komme op på årligt at øge beskæftigelsesegnetheden for 1 800 unge og stille 600 jobgarantier.

Tal og fakta

Det forventes, at Bridge i 2020 årligt vil kunne:

  • hjælpe 1 800 unge fra Rotterdam til at forbedre deres muligheder på jobmarkedet
  • garantere, at 600 unge kommer i arbejde

Partnere:

  • Rotterdam kommune
  • SEOR (et uafhængigt agentur, som er tilknyttet Erasmus University Rotterdam, og som udfører økonomisk forskning for offentlige myndigheder og private virksomheder)
  • Centre of Expertise for Social Innovation, Rotterdam University
  • Metropolregionen Rotterdam og Haag
  • Rebel Group
  • De øvrige partnere er en række skoler og arbejdsgivere samt Rabobank i Rotterdam Syd.
Koordinator:
Karín Fraai, Edwin Cornelisse
Finansiering fra EU:
EUR 4 900 000
Partnere:
Sted:
Nederlandene, Rotterdam
Tidsramme:
2016 - 2019
ECAS Login