investEU
Partajați

Extinderea unei companii de biotehnologie din Graz

ZETA Biopharma se dezvoltă cu ajutorul finanțării UE

Despre acest proiect

ZETA Biopharma, din Graz (Austria), realizează sisteme de producție pentru sectorul biotehnologiei, alimentației și produselor farmaceutice. Aceste sisteme sunt utilizate pentru a produce diverse substanțe, precum medicamentele pentru tratarea cancerului, insulina, vaccinurile și infuziile de plante. Pentru a se dezvolta, ZETA a primit de la o bancă austriacă un împrumut garantat de UE. Compania are acum clienți din lumea întreagă, iar cota sa de piață este în continuă creștere.

ZETA Biopharma investește în personal și IT

Un grup de investiții condus de Karl-Franz Maier a achiziționat ZETA Biopharma în 2011. De atunci, ZETA s-a concentrat pe extinderea la nivel internațional, devenind un furnizor important de sisteme personalizate pentru procesele lichide în sectorul biotehnologiei, al alimentației și produselor farmaceutice.

Pe lângă faptul că a reușit să se afirme pe plan internațional, compania a investit masiv în software, în formarea personalului și în dezvoltare.

Pentru a sprijini aceste investiții și creșterea ulterioară, compania a primit de la o bancă austriacă un împrumut de 3 milioane EUR garantat de UE.

„Finanțarea UE ne permite să facem investițiile necesare pentru a progresa rapid. Comparativ cu alte structuri, companiile mici, așa cum este a noastră, au nevoie într-o mai mare măsură de lichidități pentru a-și asigura succesul”, spune Karl-Franz Maier.

Fapte și date
  • Companie înființată în 1989
  • Sediul la Lieboch, în apropiere de Graz (Austria)
  • Realizează sisteme personalizate pentru procesele lichide în sectorul biotehnologiei, al alimentației și produselor farmaceutice.
  • Fondurile UE sunt utilizate pentru formarea personalului, achiziționarea de software și continuarea extinderii.
Coordonator:
Bank Austria
Finanțare europeană:
EUR 3 000 000
Parteneri:
N/A
Loc:
Austria, Lieboch/Graz
Interval de timp:
2010 - 2020
ECAS Login