investEU
Jaa

Yrittäjänaiset kohti kasvua

Oona-hanke auttaa naisia kehittämään ja kasvattamaan yrityksiään

Tietoa tästä hankkeesta

EU:n tuen ansiosta Oona-hanke on pystynyt tarjoamaan Uudellamaalla noin 200 yrittäjänaiselle ilmaista koulutusta sekä verkostoitumismahdollisuuksia.

Oonan koulutusten ja tilaisuuksien ansiosta naisyrittäjät ovat pystyneet laajentamaan liiketoimintaansa, kasvattamaan myyntiään sekä muodostamaan kumppanuuksia toisten yrittäjien kanssa.

Yrittäjänaisen kasvukirja julkaistaan 8.3.2019

Oona-hankkeen EU:n tuella järjestämien koulutusten, työpajojen ja tilaisuuksien tuloksena lukuisat naisyrittäjät ovat saaneet uutta virtaa ja ideoita yrittämiseen. Hankkeeseen osallistuneet yrittäjät ovat verkostoituneet, muodostaneet kumppanuuksia ja kehittäneet yhdessä yrityksiään eteenpäin. Johtamista, sosiaalisen median käyttöä ja digitaalista markkinointia tehostamalla monet ovat saaneet työkaluja ja eväitä yrityksensä asiakasmäärän, myynnin, osaamisen ja verkostojen kasvun tueksi.

”Oona-hankkeen kurssien avulla uudistin verkkokauppaani ja panostin digimainontaan. Tämän ansiosta tilausmääräni kaksinkertaistui kuukaudessa”, kertoo kurssille osallistunut yrittäjä.

Oona-hankkeen opit on koottu Yrittäjänaisen kasvukirjaan, joka julkaistaan vuonna 2019. Kouluttajat ovat toimittaneet kirjan yhdessä hankkeeseen osallistuneiden naisten kanssa. Se tarjoaa tukea yrittäjyyden eri vaiheisiin ja ohjaa kohti kasvua, kasvun monimuotoisuuden huomioiden. Kirja tuotetaan ja julkaistaan EU:n tuella.

Faktoja ja lukuja
  • Oona tarjoaa maksuttomia koulutuksia, työpajoja ja verkostoitumismahdollisuuksia yrittäjänaisille
  • 22 erilaista sosiaaliseen mediaan, digitaalisen markkinointiin ja johtamiseen sekä palvelujen ja tuotteiden uudistamiseen liittyvää koulutusta ja työpajaa on ollut tarjolla
  • Työpajoihin on osallistunut yli 187 yrittäjänaista
  • Koulutusten ja työpajojen lisäksi on järjestetty 7 vertaisryhmää ja verkostoitumistilaisuutta, joihin on osallistunut yhteensä 126 yrittäjänaista
  • Vuonna 2019 järjestetään 5 työpajaa sekä palvelujen ja tuotteiden uudistamiseen liittyvä koulutus
  • Hankkeen tuloksena julkaistaan kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2019 Yrittäjänaisen kasvukirja
Koordinaattori:
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy ja Työterveyslaitos
EU-rahoitus:
EUR 310 000
Yhteistyökumppanit:
Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy ja Työterveyslaitos
Sijainti:
Suomi, Uusimaa
Aikataulu:
2016 - 2019
ECAS Login