investEU
Del

Et automatisk eCall-system

Nyt system til biler skal mindske antallet af alvorlige trafikuheld

Om dette projekt

Ifølge EU-reglerne skal alle nye biler og lette erhvervskøretøjer, der er indregistreret efter den 31. marts 2018, være udstyret med et GPS-baseret eCall-system til automatiske nødopkald. Den ungarske virksomhed Albacomp RI bruger EU-midler til at udvikle et nødopkaldssystem, der kan eftermonteres i alle køretøjer. Det vil give brugere af brugte biler mulighed for at benytte automatiske opkald.

Nødopkaldssystem skal mindske antallet af dødsulykker

Nye biler og lette erhvervskøretøjer, som indregistreres i EU efter den 31. marts 2018, skal være udstyret med et GPS-baseret eCall-system til automatiske nødopkald.

Med støtte fra EU er den ungarske virksomhed Albacomp RI ved at udvikle en eCall-anordning og et kommunikationssystem, der kan eftermonteres i brugte biler. Det vil give bilister i ældre biler mulighed for også at få gavn at et nødopkaldssystem.

Teknologien har til formål at sikre hurtigere nødudrykning og mindske antallet af dødulykker i trafikken. I tilfælde af et trafikuheld sender udstyret automatisk oplysninger om uheldet til alarmnummeret 112. Oplysningerne sendes via en mobiltelefon med Bluetoothforbindelse eller andet udstyr med et SIM-kort. Oplysningerne omfatter GPS-koordinater, tidspunktet for ulykken, antallet af passagerer og bilens registreringsnummer.

Tal og fakta
  • en fungerende prototype forventes klar inden den 30. september 2018
  • det vil hjælpe førere af brugte køretøjer med at få hurtigere hjælp i tilfælde af en ulykke
  • virksomheden forventer at kunne sælge omkring 10 000 systemer om året
  • investering for over 3,2 mio. euro
Koordinator:
Albacomp RI Kft.
Partnere:
Bay Zoltáns stiftelse for anvendt forskning Budapests universitet for teknologi og økonomi
Sted:
Ungarn, Székesfehérvár
Tidsramme:
2016 - 2018
ECAS Login