investEU
Partajați

Alternative la antibiotice

Pherecydes Pharma abordează o problemă importantă în materie de sănătate publică

Despre acest proiect

Anual, în Europa, circa 25 000 de oameni își pierd viața din cauza rezistenței la antibiotice. Pentru a combate această problemă, compania Pherecydes Pharma a creat alternative naturale la antibiotice utilizând bacteriofagi – virusuri care infectează bacteriile. Finanțarea din partea UE i-a permis companiei să construiască o unitate de producție în care să poată fabrica acest nou tip de medicament.

Un nou tratament naturist împotriva infecțiilor bacteriene salvează vieți

Pherecydes Pharma elaborează o nouă terapie pe bază de bacteriofagi, tratament naturist și de durată care acționează ca alternativă sau supliment la antibiotice. Se poate folosi pentru a vindeca infecțiile bacteriene patogene și pentru a combate rezistența la antibiotice. Prin colaborarea sa cu spitalele, Pherecydes Pharma a salvat deja viața unor pacienți care nu au răspuns la tratamentul cu antibiotice și s-au oferit voluntar să urmeze acest nou tratament.

În perioada 2013-2017, compania a primit 2 446 712 EUR din partea Instrumentului pentru IMM-uri al Consiliului european pentru inovare, iar în perioada 2018-2020 va primi încă 2,246 milioane EUR. Finanțarea europeană va fi utilizată pentru a produce bacteriofagi în conformitate cu bunele practici din domeniul farmaceutic. Începând din noiembrie 2018, o parte din bani vor fi folosiți pentru înființarea unei unități de producție la Nantes (Franța), în vederea obținerii statutului de „laborator farmaceutic” până în 2020. Noua unitate de producție va permite comercializarea acestui tratament alternativ care propune o soluție la o problemă importantă de sănătate publică.

Fapte și date
  • Finanțarea UE reprezintă 65 % din bugetul Pherecydes Pharma
  • spitale au acces la tratamentul cu bacteriofagi elaborat de companie
  • 6 pacienți au fost vindecați în Franța cu ajutorul acestor metode
Coordonator:
Jérôme Gabard
Finanțare europeană:
EUR 2 446 712
Parteneri:
Medicen Paris Region, Les Entreprises du medicament, France Biotech
Loc:
Franța , Paris
Interval de timp:
2013 - 2020
ECAS Login