investEU
Jaa

Vaihtoehtoja antibiooteille

Pherecydes Pharma etsii ratkaisua vakavaan kansanterveydelliseen ongelmaan

Tietoa tästä hankkeesta

Antibioottiresistenssi aiheuttaa Euroopassa vuosittain 25 000 ihmisen kuoleman. Ranskalainen Pherecydes Pharma -yritys on paneutunut ongelmaan ja kehittänyt antibiooteille luonnonmukaisia vaihtoehtoja käyttämällä bakteriofageja – bakteereita infektoivia viruksia. Yritys on EU-rahoituksen tuella rakentanut tuotantolaitoksen, jossa tätä uudentyyppistä lääkettä voidaan valmistaa.

Bakteeri-infektioiden luonnonmukainen hoito pelastaa ihmishenkiä

Pherecydes Pharma kehittää bakteriofagihoitoa, joka on luonnonmukainen ja pitkäkestoinen antibioottien vaihtoehdoksi tai antibioottihoitoa täydentäväksi lisähoidoksi tarkoitettu hoitomuoto. Bakteriofagihoitoa voidaan käyttää patogeenisten bakteeri-infektioiden hoidossa, ja se auttaa torjumaan antibioottiresistenssiä. Pherecydes Pharman ja sairaaloiden yhteistyöllä jo pystytty pelastamaan vapaaehtoisia potilaita, joiden sairauteen antibiootit eivät tehonneet.

Yritys on saanut 2 446 712 euroa tukea Euroopan innovaationeuvoston pk-rahoitusvälineestä vuosiksi 2013–2017. Tämän lisäksi yritys saa 2 246 000 euroa vuosiksi 2018–2020. EU-rahoitusta käytetään bakteriofagien tuottamiseen lääkevalmisteiden hyvän tuotantotavan mukaisesti. Marraskuusta 2018 alkaen rahoitusta on käytetty Ranskan Nantesissa sijaitsevan tuotantolaitoksen perustamiseen. Tavoitteena on saada tuotantolaitokselle farmaseuttisen laboratorion status vuoteen 2020 mennessä. Kun yritys on saanut uudet tuotantotilat, se voi alkaa markkinoimaan tätä vaihtoehtoista hoitoa, joka on kehitetty merkittävän kansanterveydellisen ongelman ratkaisemiseksi.

Faktoja ja lukuja
  • EU-rahoituksen osuus Pherecydes Pharman budjetista on 65 prosenttia
  • Yrityksen bakteriofagihoitoja käyttää nykyisin kolme sairaalaa
  • Yrityksen menetelmien avulla on Ranskassa voitu parantaa kuusi ihmistä
Koordinaattori:
Jérôme Gabard
EU-rahoitus:
EUR 2 446 712
Yhteistyökumppanit:
Medicen Paris Region, Les Entreprises du medicament, France Biotech
Sijainti:
Ranska, Pariisi
Aikataulu:
2013 - 2020
ECAS Login