investEU
Del

Alternativer til antibiotika

Pherecydes Pharma tackler stort sundhedsproblem

Om dette projekt

Hvert år dræber antibiotisk resistens 25 000 mennesker i Europa. For at gøre noget ved problemet har den franske virksomhed Pherecydes Pharma skabt naturlige alternativer til antibiotika ved at bruge bakteriofager – vira, der inficerer bakterier. EU's finansiering har gjort det muligt for firmaet at opføre et produktionsanlæg, hvor det kan fremstille denne nye slags medicin.

Naturlig behandling af bakterieinfektioner redder liv

Pherecydes Pharma udvikler fageterapi, en naturlig behandling med langvarig virkning, der fungerer som alternativ eller supplement til antibiotika. Den kan bruges til at kurere patogene bakterieinfektioner og bekæmpe antibiotisk resistens. Gennem sit samarbejde med forskellige hospitaler har Pherecydes Pharma allerede reddet frivillige patienters liv, efter behandling med antibiotika var mislykket.

Virksomheden fik 2 446 712 euro fra Det Europæiske Innovationsråds SVM-instrument for perioden 2013-17 og vil modtage yderligere 2,246 millioner euro for 2018-20. EU-midlerne vil blive brugt til at udarbejde fager i overensstemmelse med god fremstillingspraksis i medicinalindustrien. Fra november 2018 skal støtten finansiere oprettelsen af et produktionsanlæg i den franske by Nantes med det formål at opnå status som "medicinalt laboratorium" senest i 2020. Det nye anlæg vil gøre det muligt at markedsføre denne alternative behandling som reaktion på et stort sundhedsproblem.

Tal og fakta
  • Finansieringen fra EU tegner sig for 65 % af Pherecydes Pharmas budget
  • 3 hospitaler har adgang til firmaets bakteriofagbehandling
  • 6 patienter er blevet helbredt i Frankrig med firmaets metoder
Koordinator:
Jérôme Gabard
Finansiering fra EU:
EUR 2 446 712
Partnere:
Medicen Paris Region, Les Entreprises du medicament, France Biotech
Sted:
Frankrig, Paris
Tidsramme:
2013 - 2020
ECAS Login