investEU

Kako poteka financiranje s sredstvi EU

Naložbe EU pomagajo pri uresničitvi ali razvoju pomembnih zamisli in projektov z vse celine. Ker so sredstva na voljo vsakomur – od posameznikov do podjetij različnih velikosti – ter lokalnim, regionalnim in nacionalnim organizacijam in vladam, so naložbe EU pomembno vplivale na življenje milijonov ljudi iz vse Evrope. Na voljo so različne oblike financiranja, vključno z nepovratnimi sredstvi, s posojili in z jamstvi, s subvencijami, z nagradami in javnimi naročili.

Kako naložbe EU ustvarjajo priložnosti?

Podpora za začetek izvajanja projektov, po meri prilagojena nepovratna sredstva in sheme, ki so na voljo za vse starosti prosilcev, pametna posojila za sprožitev dodatnih naložb, ciljno usmerjeno financiranje za posodobitev, razvoj in medsebojno povezovanje. Evropska unija pomeni priložnosti, ki prinašajo konkretne koristi, spodbujajo ustvarjanje novih delovnih mest in so pomembne na lokalni ravni.

Preberi več

Odkrijte, kako vlagamo

Pridružite se kampanji

Naložbe EU spodbujajo izboljšave, ki so pomembne v vsakdanjem življenju. Kampanja investEU pripoveduje zgodbe, ki se skrivajo za podporo EU, ki omogoča začetek izvajanja projektov ter prispeva k ustvarjanju novih delovnih mest, boljšemu izobraževanju, posodobljeni zdravstveni in prometni infrastrukturi, bolj zeleni energiji in sodobni tehnologiji povsod v Evropi.
Kampanja investEU je bila zasnovana tako, da omogoča partnerstva. Ta stran je namenjena katerikoli tretji osebi, ki želi v okviru svojih dejavnosti podpreti to kampanjo ali se ji pridružiti. Celotno gradivo se lahko na široko uporabljate za spodbujanje ukrepov EU za delovna mesta, rast in naložbe skupaj s svojimi komunikacijskimi dejavnostmi.

Več o tem

Zgodbe izza naložb EU

Za vsako naložbo EU se skrivajo zgodbe ljudi. Zgodbe o novozaposlenih, delavcih, kmetovalcih, samostojnih podjetnikih, šolskih otrocih, vajencih, čebelarjih, raziskovalcih, trgovcih, študentih, uporabnikih prevoznih sredstev, rokodelcih … Oni lahko najbolje opišejo svoje izkušnje. Na tej platformi je v ospredju zbirka zgodb, ki se pravkar odvijajo v EU.

Oglejte si vse projekte

Kako lahko pridobite sredstva za svoj projekt

Poiščite odprte in načrtovane razpise za zbiranje predlogov za financiranje, pridobite snovne informacije o postopkih in programih financiranja ter oddajte vlogo na spletu.

Več o tem

ECAS Login