investEU

Hoe werkt EU-investering

EU-financieringen zorgen ervoor dat fantastische ideeën en projecten uit heel Europa tot leven kunnen komen en groeien. Omdat financiering voor iedereen toegankelijk is - van individuen tot bedrijven (van klein tot groot), maar ook lokale, regionale en nationale organisaties en regeringen - hebben EU-investeringen al vaak het verschil gemaakt in het leven van miljoenen Europeanen. Investeringen kunnen verschillende vormen aannemen, zoals beurzen, leningen en waarborgen, subsidies, prijzen en overheidscontracten.

Hoe zorgen EU-investeringen voor kansen?

Ondersteuning om projecten van de grond te krijgen, op maat gemaakte beurzen en programma's in alle levensfasen en voor alle leeftijden, slimme leningen om bijkomende investeringen te genereren, specifieke financiering voor modernisering, ontwikkeling en samenwerking. De Europese Unie draait helemaal om kansen die leiden naar concrete voordelen, die banen helpen creëren en lokaal het verschil maken.

Meer lezen

Ontdek hoe wij investeren

Doe mee met de campagne

EU-investeringen vormen de aanzet tot verbeteringen die belangrijk zijn in ons dagelijks leven. De investEU-campagne vertelt de verhalen achter de EU-steun die projecten in gang heeft gezet, die bijdraagt tot meer banen, beter onderwijs, gemoderniseerde gezondheidszorg en transportinfrastructuur, groenere energie en baanbrekende technologie, overal in Europa.
De investEU-campagne is speciaal bedoeld om partnerschappen te doen ontstaan. Deze pagina mikt in het bijzonder op elke derde partij die deze campagne wil ondersteunen of er haar naam aan wil koppelen, in het kader van de eigen activiteiten. Alle materialen kunnen volop worden gebruikt voor de promotie van EU-acties rond banen, groei en investeringen, in combinatie met de eigen communicatieactiviteiten.

Ontdek meer

De verhalen achter EU-investeringen

Achter elke EU-investering schuilt een verhaal van mensen. Verhalen van nieuwkomers in een bedrijf, werknemers, boeren, ondernemers, schoolkinderen, leerjongens en -meisjes, imkers, onderzoekers, handelaars, studenten, passagiers, vaklui … Zij zijn het best geplaatst om te vertellen over hun ervaringen. Dit platform brengt een hele reeks verhalen voor het voetlicht die zich vandaag in de EU afspelen.

Bekijk alle projecten

Hoe kun je een financiering krijgen voor je project

Ga op zoek naar lopende en verwachte oproepen voor investeringsvoorstellen, verzamel achtergrondinformatie over investeringsprocessen en -programma's, en dien je kandidatuur online in.

Ontdek meer

ECAS Login