investEU

Как работи финансирането от ЕС

Инвестициите на ЕС подпомагат реализирането и развитието на идеи и проекти от целия континент. Финансирането е отворено за всички — от физически лица до фирми от всякакъв мащаб — както и местни, регионални, национални организации и правителства. Благодарение на инвестициите на ЕС животът на милиони хора в цяла Европа се промени. Финансирането се предоставя по различни начини, включително безвъзмездна помощ, заеми и гаранции, субсидии, награди и обществени поръчки.

Как инвестициите на ЕС създават възможности?

Чрез подкрепа за стартиране на проекти, специално разработени схеми за безвъзмездна помощ, достъпни за хора на всяка възраст и във всеки етап от живота им, интелигентно финансиране за привличане на допълнителни инвестиции, целево финансиране за модернизации, развитие и комуникации, ЕС създава възможности, които носят конкретни ползи, разкриват работни места и подпомагат развитието на местно ниво.

Прочетете повече

Научете как инвестираме

Присъединете се към кампанията

Инвестициите на ЕС създават подобрения, които имат значение за ежедневието на всеки от нас. Кампанията investEU разказва историите, свързани с подкрепата на ЕС за стартиране на проекти, разкриване на работни места, по-добро образование, модернизирано здравеопазване и транспортна инфраструктура, зелена енергия и модерни технологии, навсякъде в Европа.
Кампанията investEU предоставя възможности за партньорства. Тази страница е предназначена за трети страни, които биха имали интерес от ко-брандиране на материали като част от собствените им дейности. Всички материали могат да бъдат използвани за популяризиране на действията на ЕС за създаване на работни места, растеж и инвестиции в съответствие с вашите собствени комуникационни дейности.

Научете повече

Историите зад инвестициите на ЕС

Зад всяка европейска инвестиция се крие човешка история. Това са историите на новопостъпили служители, на работници, фермери, предприемачи, ученици, стажанти, пчелари, изследователи, търговци, студенти, пътници, занаятчии... Всеки от тях може да разкаже най-добре своята собствената история. В тази платформа са събрани истории от ЕС, които се случват в момента.

Вижте всички проекти

Как да получите финансиране за вашия проект

Намерете отворени и предстоящи покани за представяне на предложения за финансиране, запознайте се с процесите и програмите за финансиране, и кандидатствайте онлайн.

Научете повече

ECAS Login