investEU
Plattform för dataskydd fick EU­-stöd

Våren 2018 ändrades EU: s bestämmelser om dataskydd. Svenska företaget Secure Appbox förstod tidigt att nya verktyg skulle behövas för att kunna säkerställa att de nya dataskyddsreglerna efterlevs och har skapat ett verktyg för detta med finansiellt stöd från EU.

Möjligheterna börjar här

Högteknologiska träd för renare luft

Enligt WHO bor över 90 % av världens befolkning i områden med för dålig luft. Med stöd från EU har det tyska startup-företaget Green City Solutions utvecklat City Tree – ett smart luftfilter av mossa. Det ger renare och svalare luft på platser utan grönområden.

Ta reda på mer >

Växthus på taken minskar koldioxidutsläppen

Projektet Groof använder nya metoder för att minska utsläpp från byggnader och transporter genom att kombinera energidelning och lokal livsmedelsproduktion. Projektet, som delfinansieras genom EU-bidrag på 2,9 miljoner euro, ska bygga fyra takväxthus i fyra länder – Belgien, Frankrike, Luxemburg och Tyskland – och på så sätt minska koldioxidutsläppen med cirka 54 ton om året.

Ta reda på mer >

Drönare mot marint skräp

Projektet LitterDrone ska bidra till renare hav och kuster. Drönare med högprecisionskameror tar bilder av stränderna. Bilderna analyseras sedan med hjälp av identifieringsprogram och bidrar till att förebygga och hantera ansamlingen av marint skräp. Tack vare stöd från EU-kommissionen har universitetet i Vigo kunnat utveckla LitterDrone i samarbete med den spanska organisationen mot marint skräp och teknikföretaget Grafinta.

Ta reda på mer >

Utforska berättelserna bakom EU-investeringar Utforska berättelserna bakom EU-investeringar
Utforska berättelserna bakom EU-investeringar SE DEN FULLSTÄNDIGA LISTAN

Fler projekt i ditt land
Dela
ECAS Login