investEU
EU handlar om möjligheter

EU investerar i din framtid. I varje land inom EU är resultaten uppenbara.

Dela

Möjligheterna börjar här

EU-investeringar skapar möjligheter

Stöd för att dra igång projekt, anpassade stipendier och program tillgängliga i livets alla skeden och i alla åldrar, smarta lån för att utlösa ytterligare investeringar, riktad finansiering för att modernisera, utveckla och koppla samman ... EU handlar om möjligheter som levererar konkreta fördelar, främjar skapandet av jobb och gör skillnad på det lokala planet. 

Investeringsplanen >

EU-investeringar gör skillnad i din närhet

EU-investeringar resulterar i förbättringar som spelar roll i våra dagliga liv: Bättre utbildning, moderniserad sjukvård, grönare energi, ny transportinfrastruktur, avancerad teknik, för att nämna några få exempel. Resultaten är synliga i varje stad, i varje region och i kontinentens mest avlägsna hörn. 

Utforska dem >

Historierna bakom EU-investeringar 

Bakom varje EU-investering finns personliga historier. Historier om nyanställda, arbetare, bönder, egenföretagare, skolbarn, lärlingar, biodlare, forskare, affärsmän, studenter, transportanvändare, hantverkare ... Dessa är bäst lämpade att dela med sig av sina erfarenheter. Denna plattform sätter fokus på en samling historier som utspelar sig i EU just nu.
 
Utforska berättelserna bakom EU-investeringar Utforska berättelserna bakom EU-investeringar Utforska berättelserna bakom EU-investeringar SE DEN FULLSTÄNDIGA LISTAN

En samling relevanta projekt

Hövding – airbaghjälm för cyklister

Det Malmö-baserade företaget Hövding har utvecklat en airbaghjälm som är resultatet av år av forskning och utveckling. Airbagen är inpackad i en enkel krage som cyklisten bär runt halsen. Kragen innehåller en airbag som utlöses om en olycka inträffar och omsluter då cyklistens huvud.
Läs mer > Read more about Hövding – airbaghjälm för cyklister

Säkerhet på Östersjön

Projektet Divesmart Baltic stärker samordningen och samarbetet mellan räddningsdykare från olika myndigheter i Östersjöområdet. Det bidrar också till bättre beredskap för olyckor till sjöss. Svenska kustbevakningen är projektansvarig och samarbetar med partner från Finland, Estland, Litauen och Polen.
Läs mer > Read more about Säkerhet på Östersjön

All vägledning för unga under ett tak

Finlands vägledningscentrum – Navigatorpunkter – ger personer under 30 råd om jobb, utbildning och livsfrågor. Målet är att öka sysselsättningen bland de unga och förebygga utanförskap. Det är väldigt viktigt eftersom ungefär 25 000 finländare i åldern 20–24 år varken jobbar eller studerar. Centrumen ingår i Finlands ungdomsgaranti och samordnas genom Kohtaamoprojektet.
Läs mer > Read more about All vägledning för unga under ett tak
ECAS Login