investEU
Evropska unija pomeni priložnosti

EU vlaga v vašo prihodnost. V vsaki državi v Uniji so rezultati že vidni.

Priložnost se začne tukaj

Vlaganje v prihodnost ljudi

EU finančno podpira društvo Comme Chez Nous, ki zagotavlja nastanitev, zdravstveno oskrbo in usposabljanje za ljudi v stiski v belgijski regiji Valoniji. To jim omogoča, da se postavijo na noge in postopoma prevzamejo dejavnejšo vlogo v družbi. V letu 2018 je društvo Comme chez nous zagotovilo podporo in mentorstvo približno 1 037 posameznikom.

Preberi več >

Pomoč beguncem pri iskanju dela

Beguncem, ki imajo pravico ostati v Avstriji, je od leta 2016 pri iskanju dela v pomoč projekt Karitasa iz Vorarlberga „start2work“. Projekt, ki je podprt s sredstvi EU v višini skoraj 800 000 evrov, zajema jezikovne tečaje nemškega jezika, kovčing in praktično usposabljanje. Begunce prav tako vpelje v delovno okolje malih in srednjih podjetij v pokrajini Vorarlberg, kjer lahko navežejo nove stike.

Več o tem >

E2C: šole, ki podvojijo možnost uspeha

Šole druge priložnosti (E2C) ponujajo mladim v starosti 16–25 let, ki prezgodaj opustijo šolanje, individualno prirejene programe, drugačne od tistih v običajnih šolah. Motivirani mladi tako dobijo še eno priložnost na trgu dela ter za družbeno in državljansko vključenost.

Preberi več >

Raziščite zgodbe za naložbami EU Raziščite zgodbe za naložbami EU
Raziščite zgodbe za naložbami EU OGLED CELOTNEGA SEZNAMA

Zgodbe o naložbah EU
Deli

Evropske volitve 23 - 26 maj 2019 Da, tokrat grem volit
ECAS Login