investEU
Evropska unija pomeni priložnosti

EU vlaga v vašo prihodnost. V vsaki državi v Uniji so rezultati že vidni.

Priložnost se začne tukaj

PLOCAN: raziskovanje oceana

Oceanska platforma Kanarskih otokov (PLOCAN) je plavajoči laboratorij, v katerem razvijajo napredne pomorske tehnologije. Nahaja se na vzhodni obali otoka Gran Canaria in je središče številnih raziskovalnih projektov, ki segajo od morske biologije do projektiranja plovil.

Preberi več >

Še pametnejša in še manjša tehnologija

Raziskovalni inštitut imec je nastal pred tridesetimi leti in je danes eno vodilnih imen na področju nano-elektronike in digitalne tehnologije. V tem belgijskem inštitutu s sedežem v Leuvenu se znanstveniki ukvarjajo s tehnologijami, ki imajo manjšo površino kot človeški las. S sredstvi EU razvijajo mikročipe, ki v kombinaciji z digitalno tehnologijo omogočajo zgodnje odkrivanje raka, pametnejše in varnejše avtomobile prihodnosti ter popolno povezljivost naprav za vsakodnevno rabo.

Več o tem >

Vojna proti raku pri otrocih

Avstrijsko biotehnološko podjetje Apeiron Biologics razvija farmacevtske izdelke za zdravljenje raka, pri tem pa se osredotoča na redke vrste raka, ki prizadenejo zlasti otroke. Podjetje bo s pomočjo posojila EU razširilo svoje raziskave ter razvilo nove načine boja proti tem boleznim.

Preberi več >

Raziščite zgodbe za naložbami EU Raziščite zgodbe za naložbami EU
Raziščite zgodbe za naložbami EU OGLED CELOTNEGA SEZNAMA

Zgodbe o naložbah EU
Deli

Evropske volitve 23 - 26 maj 2019 Da, tokrat grem volit
ECAS Login