investEU
100 de inimi pentru 100 de copii

Cu ajutorul proiectului finanțat european „100 de inimi pentru 100 de copii”, specialiștii de cardiologie pediatrică vor putea diagnostica și trata o mare parte din acești copii, oferindu-le astfel o nouă șansă la viață.

Posibilitatea începe aici

PLOCAN: o cale de acces la ocean

Platforma oceanică din Insulele Canare (PLOCAN) este un laborator plutitor care se ocupă cu dezvoltarea tehnologiilor marine avansate. Este situat pe coasta de est a insulei Gran Canaria și reunește numeroase proiecte de cercetare. Acestea acoperă diverse domenii, de la biologia marină la proiectarea vehiculelor.

Citiți mai multe >

Tehnologie mai inteligentă, cu dimensiuni mai reduse

După 30 de ani de la crearea sa, centrul de cercetare Imec a devenit unul din liderii de piață în domeniul nanoelectronicii și al tehnologiilor digitale. Cercetătorii din cadrul acestui institut cu sediul la Leuven (Belgia) creează tehnologii cu suprafața mai mică decât cea a unui fir de păr. Cu sprijinul financiar al UE, Imec combină microcipurile cu tehnologiile digitale care fac posibilă detectarea timpurie a cancerului, sprijină construcția de automobile mai inteligente și mai sigure și îmbunătățesc viața oamenilor prin conectarea neîntreruptă a dispozitivelor de uz cotidian.

Aflați mai multe >

Combaterea cancerului la copii

Firma austriacă de biotehnologie Apeiron Biologics dezvoltă produse farmaceutice pentru tratarea cancerului, acordând o atenție specială formelor rare ale bolii care îi afectează în special pe copii. Un împrumut acordat de UE va ajuta compania să își extindă activitățile de cercetare și să găsească noi modalități de combatere a bolii.

Citiți mai multe >

Explorați istoriile din spatele investițiilor UE Explorați istoriile din spatele investițiilor UE
Explorați istoriile din spatele investițiilor UE VEDEȚI LISTA COMPLETĂ

Alte proiecte din tara ta
Partajați

Alegerile europene 23 - 26 mai 2019 Da, de data asta votez
ECAS Login