investEU
Restaurarea patrimoniului istoric pentru viitoarele generații

Reabilitarea cetății Alba Carolina are un impact pozitiv pentru calitatea vieții cetățenilor, prin aportul adus economiei locale datorită dezvoltării sectorului turistic.

Posibilitatea începe aici

Copaci de înaltă tehnologie pentru un aer curat

Cifrele publicate de Organizația Mondială a Sănătății arată că peste 90 % din populație locuiește în zone unde calitatea aerului nu corespunde standardelor stabilite în orientările sale. Cu sprijinul UE, start-up-ul german „Green City Solutions” a elaborat City Tree, un filtru de aer inteligent, confecționat din mușchi. Acesta produce un aer mai curat și mai răcoros în locuri în care nu există spații verzi.

Aflați mai multe >

Sere pe acoperișuri pentru a reduce emisiile de CO2

Proiectul GROOF utilizează o abordare inovatoare pentru a reduce emisiile generate de clădiri și de sectorul transportului, combinând utilizarea în comun a energiei cu producția locală de alimente. Cu ajutorul acestui proiect, finanțat parțial de UE cu un grant în valoare de 2,9 milioane EUR, se vor construi 4 sere pe acoperișuri în 4 țări – Luxemburg, Belgia, Franța și Germania. Împreună, acestea vor contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu 54 de tone pe an.

Aflați mai multe >

Drone împotriva deșeurilor marine

LitterDrone contribuie la îmbunătățirea calității coastelor și oceanelor noastre. În cadrul proiectului, drone prevăzute cu camere de înaltă precizie surprind imagini ale plajelor. Acestea sunt analizate cu ajutorul unui software de identificare pentru a preveni și combate acumularea de deșeuri marine. Datorită sprijinului oferit de Comisia Europeană, Universitatea din Vigo a avut șansa de a elabora proiectul LitterDrone în colaborare cu Asociația spaniolă pentru combaterea deșeurilor marine și cu firma Grafinta specializată în tehnologie inginerească.

Aflați mai multe >

Explorați istoriile din spatele investițiilor UE Explorați istoriile din spatele investițiilor UE
Explorați istoriile din spatele investițiilor UE VEDEȚI LISTA COMPLETĂ

Alte proiecte din tara ta
Partajați
ECAS Login