investEU
Grachtenpand uit de printer

Het printen van een volledig grachtenpand met duurzame materialen klinkt als een fantasie, maar in Amsterdam is het werkelijkheid geworden. Dit unieke project is mogelijk gemaakt met financiering van de EU.

Kansen beginnen hier

Hightechbomen voor schone lucht

Uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie blijkt dat meer dan 90% van de mensen in gebieden woont waar de luchtkwaliteit niet voldoet aan de internationale normen. Met de steun van de EU heeft City Solutions, een Duitse start-up, City Tree ontwikkeld: een slimme luchtfilter gemaakt van mos. Die zorgt voor schonere en koelere lucht op plaatsen zonder groen.

Ontdek meer >

Kassen op daken voor minder CO2

GROOF gebruikt een innovatieve aanpak om de CO2-uitstoot van gebouwen en transport te verminderen door een combinatie van energiedelen en lokale voedselproductie. GROOF wordt gedeeltelijk door de EU gefinancierd met een subsidie van 2,9 miljoen euro en zal in vier landen (Luxemburg, België, Frankrijk en Duitsland) dakkassen bouwen die samen zo’n 54 ton CO2-uitstoot per jaar besparen.

Ontdek meer >

Drones tegen aangespoeld zwerfvuil

Het project Litterdrone wil onze kusten en oceanen schoner maken. Het rust drones uit met precisiecamera's om beelden van stranden te maken. Deze beelden worden met behulp van software geanalyseerd om concentraties aangespoeld zwerfvuil te voorkomen en te bestrijden. Met steun van de Europese Commissie heeft de Universiteit van Vigo de kans gekregen om in samenwerking met de Spaanse vereniging tegen marien zwerfvuil en het ingenieursbureau Grafinta de LitterDrone te ontwikkelen.

Ontdek meer >

Ontdek de verhalen achter EU-investeringen Ontdek de verhalen achter EU-investeringen
Ontdek de verhalen achter EU-investeringen VOLLEDIGE LIJST BEKIJKEN

Meer projecten in jouw land
Delen
ECAS Login