investEU
Grachtenpand uit de printer

Het printen van een volledig grachtenpand met duurzame materialen klinkt als een fantasie, maar in Amsterdam is het werkelijkheid geworden. Dit unieke project is mogelijk gemaakt met financiering van de EU.

Kansen beginnen hier

PLOCAN: Poort naar de oceaan

Het platform voor oceaanonderzoek op de Canarische eilanden (PLOCAN) is een drijvend lab voor de ontwikkeling van geavanceerde mariene technologie. Het ligt voor de kust van Gran Canaria en is een hub voor diverse onderzoeksprojecten, variërend van mariene biologie tot scheepsbouw.

Meer lezen >

Slimmere technologie, op de kleinste oppervlakten

Dertig jaar na hun oprichting is het onderzoekscentrum imec een van de marktleiders geworden op het gebied van nano-elektronica en digitale technologieën. Gevestigd in Leuven, werken onderzoekers hier aan technologieën op een oppervlakte kleiner dan een haar. Met de EU aan hun zijde combineert imec microchips met digitale technologie. Dat maakt onder andere een vroege detectie van kanker mogelijk, helpt om de auto's van morgen slimmer en veiliger te maken in het verkeer en vergemakkelijkt ons leven door dagelijks gebruikte apparaten naadloos met elkaar te verbinden.

Ontdek meer >

Strijd tegen kinderkanker

Het Oostenrijkse biotechnologiebedrijf Apeiron Biologics ontwikkelt geneesmiddelen tegen kanker, met bijzondere aandacht voor zeldzame vormen die voornamelijk bij kinderen optreden. Een EU-lening zal het bedrijf helpen om zijn onderzoek verder uit te breiden en nieuwe manieren te vinden om de ziekte te bestrijden.

Meer lezen >

Ontdek de verhalen achter EU-investeringen Ontdek de verhalen achter EU-investeringen
Ontdek de verhalen achter EU-investeringen VOLLEDIGE LIJST BEKIJKEN

Meer projecten in jouw land
Delen

Europese verkiezingen 23 - 26 mei 2019 Ja, ik stem deze keer
ECAS Login