investEU
A Faktum Bútor családi vállalkozás belépett az európai piacra

Az Európai Unió támogatásának is köszönhetően a gyermekbútorokat gyártó Faktum Bútor folyamatosan növekszik és Európa-szerte forgalmazza termékeit.

A lehetőség itt kezdődik

Csúcstechnológiás növényekkel a tiszta levegőért

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint az emberek több mint 90%-a olyan helyen él, ahol a levegőminőség nem felel meg a WHO-iránymutatásokban rögzített előírásoknak. A City Solutions nevű németországi startup ezt a problémát kívánta orvosolni, amikor uniós finanszírozással légtisztító mohafalat fejlesztett ki. A zöldfelülettel nem rendelkező köztereken felállítható intelligens CityTree tisztítja és hűti a levegőt.

Tudjon meg többet >

CO2-kibocsátás-csökkentő télikertek a háztetőn

A GROOF az energiamegosztást és a helyi élelmiszer-termelést elősegítő innovatív közelítésmódjával hozzájárul az épületek és a közlekedés okozta kibocsátások csökkentéséhez. A GROOF projekt keretében, mely az EU 2,9 millió euró összegű társfinanszírozásával jött létre, négy üvegház kialakítására kerül sor háztetőkön négy országban (Luxemburgban, Belgiumban, Franciaországban és Németországban), melyek évente összesen mintegy 54 tonna CO2 kibocsátását fogják semlegesíteni.

Tudjon meg többet >

Drónokkal a tengeri hulladék ellen

A LitterDrone projekt célja javítani tengerpartjaink és tengereink minőségét. A projekt keretében nagy pontosságú kamerákkal felszerelt drónok készítenek fényképeket a tengerpartokról. A képeket ezután egy szoftver elemzi, amely kimutatja, hol kell fellépni a tengeri hulladék felhalmozódásának megelőzése és leküzdése érdekében. Az Európai Bizottság támogatásának köszönhetően a Vigói Egyetem (Universidade de Vigo) lehetőséget kapott arra, hogy a tengeri hulladék elleni spanyol szövetség (Asociación Española de Basuras Marinas, AEBAM) és a Grafinta technológiai vállalkozás közreműködésével kifejlessze a LitterDrone projektet.

Tudjon meg többet >

Ismerje meg uniós beruházások történetét Ismerje meg uniós beruházások történetét
Ismerje meg uniós beruházások történetét A TELJES LISTA ITT ÉRHETŐ EL

Fedezzen fel több hazai projektet
Megosztás
ECAS Login