investEU
ELI-ALPS Szeged

Magyarország legnagyobb kutatás-fejlesztési projektje valósult meg Szegeden az ELI-ALPS lézeres kutatóközpont (Extreme Light Infrastructure Attosecond Light Pulse Source) elindulásával.

A lehetőség itt kezdődik

PLOCAN: az óceán vonzásában

A Kanári-szigeteki Óceáni Platform (Plataforma Oceánica de Canarias, PLOCAN) egy úszó laboratórium, amely fontos kutatói és fejlesztési tevékenységeknek ad helyet a tengertudomány és -technológia területén. A Gran Canaria keleti partjánál található létesítményben a tengerbiológiától kezdve a tengerijármű-tervezésig számos kutatási területen folynak projektek.

Tovább >

Intelligensebb technológia kisebb méretben

Az Imec kutatóközpont harminc évvel létrehozását követően mára vezető szerepet tölt be a nanoelektronika és a digitális technológiák piacán. A Belgiumban található leuveni központtal működő intézet kutatói olyan technológiákat fejlesztenek, melyek érintkezési felülete kisebb, mint az emberi hajszálé. Az uniós támogatásban részesülő Imec vállalat digitális technológiával felszerelt mikrocsipjei lehetővé teszik a rák korai felismerését, az intelligensebb és biztonságosabb közúti közlekedést, illetve azzal is javítanak életminőségünkön, hogy gondoskodnak a mindennapi eszközeink zökkenőmentes összekapcsolásáról.

Tudjon meg többet >

Harc a gyermekkori rákbetegségek ellen

Az osztrák biotechnológiai vállalat, az Apeiron Biologics rákellenes gyógyszereket fejleszt ki. Tevékenységének homlokterében az olyan rákbetegségek állnak, amelyek elsősorban a gyerekeket sújtják. Az EU által nyújtott pénzügyi segítséggel a vállalat ki fogja tudni terjeszteni kutatómunkáját, és új módszereket fejleszthet ki a rák leküzdésére.

Tovább >

Ismerje meg uniós beruházások történetét Ismerje meg uniós beruházások történetét
Ismerje meg uniós beruházások történetét A TELJES LISTA ITT ÉRHETŐ EL

Fedezzen fel több hazai projektet
Megosztás

Európai választások 2019. május 23–26 Igen, szavazni fogok
ECAS Login