investEU
Europska unija nudi prilike

EU-a ulaže u vašu budućnost. U svakoj državi Europske unije rezultati su vidljivi.

Prilika se rađa ovdje

PLOCAN: vrata prema oceanu

Oceanska platforma Kanarskih otoka (PLOCAN) plutajući je laboratorij za razvoj naprednih morskih tehnologija. PLOCAN je smješten na istočnoj obali otoka Gran Canaria, a u njemu se provode brojni istraživački projekti koji obuhvaćaju razna područja: od biologije mora do dizajna plovila.

Pročitajte više >

Pametnija, manja tehnologija

Trideset godina nakon osnivanja istraživačko središte Imec postalo je jedan od predvodnika na tržištu u području nanoelektronike i digitalnih tehnologija. Istraživači u ovom institutu, čije je sjedište u belgijskom gradu Leuvenu, rade na tehnološkim rješenjima čija je površina manja od ljudske vlasi. Uz potporu EU-a Imec kombinira mikročipove s digitalnom tehnologijom, kojom se omogućuje rano otkrivanje karcinoma, pomaže u razvoju pametnijih i sigurnijih automobila budućnosti te poboljšavaju životi građana jednostavnim povezivanjem uređaja u svakodnevnoj uporabi.

Saznajte više >

Borba protiv raka u dječjoj dobi

Austrijsko biotehnološko poduzeće Apeiron Biologics razvija farmaceutske proizvode za liječenje raka, posebno usmjerene na rijetke oblike koji uglavnom pogađaju djecu. Zajam EU-a pomoći će tom poduzeću da proširi svoje istraživanje te razvije nove načine borbe protiv te bolesti.

Pročitajte više >

Istražite priče o ulaganjima EU-a Istražite priče o ulaganjima EU-a
Istražite priče o ulaganjima EU-a POGLEDAJTE CIJELI POPIS

Priče o ulaganjima EU-a
Podijelite

Europski izbori 23 - 26 svibnja 2019 Da, ovaj put glasam
ECAS Login