investEU
Urasuunnittelu ja työelämätaidot osaksi lukio-opetusta

Opetus- ja ohjaushenkilöstön työelämätuntemuksen vahvistaminen tukee lukio-opiskelijoiden opiskelua sekä jatko-opinto- ja urasuunnittelua.

Mahdollisuuksia avautuu tästä

Puhdasta ilmaa korkean teknologian puiden avulla

Maailman terveysjärjestö WHO:n tilastojen mukaan yli 90 % ihmisistä asuu alueilla, missä ilmanlaatu ei vastaa sen suosituksissa linjattuja standardeja. Saksalainen startup-yritys Green City Solutions on kehittänyt EU:n tuella älykkään sammalesta valmistetun ilmansuodattimen. Sen avulla saadaan puhtaampaa ja viileämpää ilmaa alueille, missä ei ole viheralueita.

Lue lisää >

Kattokasvihuoneet auttavat vähentämään hiilidioksidipäästöjä

GROOF -projektissa käytetään innovatiivista lähestymistapaa rakennuksista ja liikenteestä aiheutuvien päästöjen vähentämiseksi. Siinä yhdistyvät energian jakaminen ja paikallinen elintarviketuotanto. Projektissa on tarkoitus rakentaa 4 kattokasvihuonetta neljään maahan, jotka ovat Luxemburg, Belgia, Ranska ja Saksa. Yhdessä nämä kattokasvihuoneet vähentävät hiilidioksidipäästöjä noin 54 tonnilla vuodessa. Osan projektin rahoituksesta muodostaa EU:n myöntämä 2,9 miljoonan euron avustus.

Lue lisää >

Droonit alkavat torjua merten roskaantumista

LitterDrone-hankkeessa pyritään parantamaan rannikoiden ja merten tilaa. Siinä drooneihin asennetaan teräväpiirtokameroita, jotka kuvaavat rantoja. Kuvat analysoidaan tunnistusohjelmistolla, ja näin voidaan ehkäistä ja torjua merten roskaantumista. Euroopan komission tuen ansiosta Vigon yliopisto sai mahdollisuuden kehittää LitterDrone-hanketta yhdessä Espanjan merten roskaantumista torjuvan järjestön ja teknologiayritys Grafintan kanssa.

Lue lisää >

Tutustu tarinoihin EU-investointien taustalla Tutustu tarinoihin EU-investointien taustalla
Tutustu tarinoihin EU-investointien taustalla KATSO KOKO LUETTELO

Lisää projekteja maassasi
Jaa
ECAS Login