investEU
В борба с рака на гърдата

MaXIMA е проект с общочовешка кауза – да допринесе в борбата с рака на гърдата. Иновациите, направени в рамките на проекта, могат да бъдат използвани за разработването на нови техники за ранна диагностика, както и да спомогнат за намаляване на смъртността, причинена от този вид рак.

Тук се създават възможности

PLOCAN: Преддверие към океана

Океанската платформа на Канарските острови (PLOCAN) е плаваща лаборатория за разработване на напреднали морски технологии. Тя е разположена на източния бряг на остров Гран Канария и е център на мрежа от многобройни научноизследователски проекти. Те са в области, простиращи се от морска биология до проектиране на превозни средства.

Научете повече >

По-интелигентни и по-малки технологии

Тридесет години след създаването си изследователският център imec се превърна в един от лидерите на пазара на наноелектроника и цифрови технологии. Изследователите от този институт, който се намира в Льовен, Белгия, работят по технологии, чиято повърхност е по-малка от човешки косъм. Подкрепен финансово от ЕС, институтът imec съчетава микрочипове с цифрови технологии, които позволяват ранно откриване на ракови заболявания, помагат автомобилите на утрешния ден да бъдат по-интелигентни и по-безопасни за движение и подобряват живота ни, като свързват безпроблемно използвани в ежедневието устройства.

Научете повече >

На война срещу рака при децата

Австрийската биотехнологична компания Apeiron Biologics разработва фармацевтични продукти за лечение на рак, като обръща особено внимание на редки форми на заболяването, които засягат предимно деца. Заем от ЕС ще помогне на компанията да разшири своята изследователска и развойна дейност и да открие нови начини за борба със заболяването.

Прочетете повече >

Разгледайте историите зад инвестициите на Европейския съюз Разгледайте историите зад инвестициите на Европейския съюз
Разгледайте историите зад инвестициите на Европейския съюз ВИЖТЕ ПЪЛНИЯ СПИСЪК

Още проекти във вашата страна
Споделете

Европейски избори 23 - 26 Май 2019 г. Да, този път ще гласувам
ECAS Login