Europees Jaar voor ontwikkeling

Europees Jaar voor ontwikkeling

Partner

België

Het Europees Jaar voor Ontwikkeling biedt een kans om de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en haar spelers te belichten, maar ook om de bevolking te sensibiliseren en het engagement aan te moedigen.

Over ons

Door zijn lange geschiedenis gelijklopend met die van Europa, kon België niet anders dan zich volledig aansluiten bij dit uitzonderlijk Europees jaar. Het Europees Jaar voor Ontwikkeling biedt een kans om de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en haar spelers te belichten, maar ook om de bevolking te sensibiliseren en het engagement aan te moedigen. Onder het motto van het jaar ‘Onze wereld, Onze waardigheid, Onze toekomst’ wil België vooral jongeren (15-25 jaar) aanspreken. Overal in België worden tal van activiteiten georganiseerd door de partners van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking en door verenigingen: tentoonstellingen, festivals, infodagen, publieke debatten, enz.
Dit partnerschap met de civiele maatschappij is in die zin van groot belang dat het Europees Jaar voor Ontwikkeling de interesse van het publiek wil aanwakkeren door het deel te laten uitmaken van ontwikkelingseducatieprojecten. Momenteel staan al meer dan 30 evenementen gelinkt aan het Europees Jaar ingepland op de Belgische kalender. Meer informatie over deze activiteiten volgt online.

Spot van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking - DGD

MiniFilm van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking - DGD

Ook verkrijgbaar in het:

Contact

Rue des Petits Carmes 15
1000 Bruxelles
België

Persvoorlichter

Communications and Accountability Team
Press Office of M. De Croo, Minister of Development Cooperation

Vacatures en vrijwilligerswerk

Brussel, België

Published on 01/01/2016 - Closing date: 31/12/2016