- Apelați numărul 00 800 6 7 8 9 10 11
- Utilizați alte opțiuni telefonice
- Scrieți-ne completând formularul de contact
- Veniți într-un birou local al UE
Progresele tehnologice, globalizarea și evoluția demografică influențează modul în care trăim și muncim. UE propune politici și norme care să ajute Europa să facă față acestor provocări.
Prin Pilonul european al drepturilor sociale, UE își propune să protejeze drepturile cetățenilor, garantând:
Finanțarea UE ajută organizațiile publice și private să aplice și să amelioreze politicile sociale și de ocupare a forței de muncă și să finanțeze proiecte care să aducă beneficii generațiilor actuale și viitoare.
Legislația UE cu privire la ocuparea forței de muncă asigură niveluri minime de protecție valabile pentru toți oamenii care trăiesc și muncesc în UE. Există norme europene concepute pentru a facilita viața cetățenilor UE care locuiesc și lucrează în alte state membre, protejându-le drepturile în materie de securitate socială (asigurare de sănătate, prestații sociale etc.).
Videoclipul explică ce se întâmplă cu dreptul dumneavoastră la indemnizație de șomaj dacă locuiți și lucrați în mai multe țări din Uniunea Europeană sau în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.
Acest conținut nu este disponibil în limba dumneavoastră.
Videoclipul explică ce se întâmplă cu dreptul dumneavoastră la pensie atunci când locuiți și lucrați în mai multe țări din Uniunea Europeană sau în Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.
Acest conținut nu este disponibil în limba dumneavoastră.
Videoclipul explică ce se întâmplă cu drepturile dumneavoastră de securitate socială atunci când faceți naveta între două țări din Uniunea Europeană sau între o țară din UE și Islanda, Liechtenstein, Norvegia sau Elveția.
Acest conținut nu este disponibil în limba dumneavoastră.
V-ați gândit la veniturile dumneavoastră după pensionare? Dacă nu lucrați cu contract pe termen lung și cu normă întreagă, riscați să nu aveți fonduri suficiente pentru pensie. UE ajută statele membre să facă pensiile decente pentru toată lumea.
Acest conținut nu este disponibil în limba dumneavoastră.
Pensiile femeilor din UE sunt, în medie, cu 37 % mai mici decât cele ale bărbaților. UE și statele sale membre încearcă să reducă acest dezechilibru, astfel încât pensiile să fie mai corecte, egale.
Acest conținut nu este disponibil în limba dumneavoastră.