Ευρωπαϊκή Ένωση

60ή επέτειος των Συνθηκών της Ρώμης

60ή επέτειος των Συνθηκών της Ρώμης

60ή επέτειος των Συνθηκών της Ρώμης

Πριν από εξήντα χρόνια στη Ρώμη, τέθηκαν τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που γνωρίζουμε σήμερα, σηματοδοτώντας την αρχή της πλέον μακροχρόνιας περιόδου ειρήνης στην ιστορία της Ευρώπης. Οι Συνθήκες της Ρώμης θέσπισαν μια κοινή αγορά, στην οποία τα πρόσωπα, τα αγαθά, οι υπηρεσίες και τα κεφάλαια μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, και δημιούργησαν προϋποθέσεις σταθερότητας και ευημερίας για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Με την ευκαιρία αυτής της επετείου, η Ευρώπη αναλογίζεται με υπερηφάνεια το παρελθόν της και ατενίζει με ελπίδα το μέλλον. Σε διάστημα 60 ετών, οικοδομήσαμε μια Ένωση που προωθεί την ειρηνική συνεργασία, τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών και λαών. Σήμερα, εναπόκειται σε μας να σχεδιάσουμε ένα κοινό και καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη.

Εδώ θα βρείτε τις διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη για τον εορτασμό της 60ής επετείου των Συνθηκών της Ρώμης και μια αναδρομή σε μερικά από τα ορόσημα που διαμόρφωσαν τη σημερινή Ευρώπη.

Η Διακήρυξη της Ρώμης - PDF (98.82 KB)

Λευκή Βίβλος για το μέλλον της Ευρώπης


 

60 πρόσωπα, 60 χρόνια! Ακούστε τις μαρτυρίες τους

Δείτε τι λένε οι πολίτες: #EU60

 

 Facebook

 Instagram

 Twitter

 

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό GIF

Back to top