Európai Unió

Kapcsolat


Kérdések az Európai Unióról

Kérdése van az Európai Unióról? A Europe Direct segíthet Önnek.

A Europe Direct nem véleményez uniós szakpolitikai kérdéseket vagy álláspontokat, és nem foglalkozik panaszos ügyekkel, illetve azokat nem utalja tovább az illetékeseknek (csak abban tud segíteni, hogy a panasszal kihez lehet fordulni).

Ha konkrét uniós szabályozással kapcsolatban lenne szüksége segítségre vagy jogi tanácsadásra, tájékozódjon az uniós polgárokat és vállalkozásokat megillető jogokat ismertető útmutatóból.

Telefon

Tárcsázza a 00 800 6 7 8 9 10 11 ingyenes számot, mely:

  • hétköznapokon közép-európai idő szerint 9:00 és 18:00 óra között,
  • az Európai Unióból bárhonnan,
  • az EU bármelyik hivatalos nyelvén hívható.

Írjon nekünk

Az Ön által beküldött kérdésekre három munkanapon belül válaszolunk, a bonyolultabb kérdések azonban több időt vehetnek igénybe.

Kapcsolattartó pontok az Ön hazájában

Lépjen kapcsolatba a lakóhelye szerinti Europa Direct központtal, amely információs szolgáltatásokkal és rendezvényekkel várja az érdeklődőket. Itt találja azoknak az uniós szakértőknek a névsorát is, akiket felkérhet arra, hogy vendégelőadóként vegyenek részt az Ön által szervezett bemutatón, műhelytalálkozón vagy vitafórumon.

Intézmények, szervek és ügynökségek – kapcsolatfelvétel és látogatás

Intézmények, szervek és ügynökségek

A központi uniós intézmények, szervek és ügynökségek címe, kapcsolatfelvételi adatai és látogatóknak szóló információi

A Bizottság tagállami képviseletei

Valamennyi uniós tagállamban működik helyi képviselet, amelynek feladata, hogy kapcsolatot tartson a nemzeti hatóságok és a polgárok, valamint az Európai Bizottság között. A képviseletek emellett tájékoztatják a nyilvánosságot a Bizottság szakpolitikai intézkedéseiről, az Európai Bizottságot pedig az adott tagállambeli aktualitásokról, fejleményekről.

Az EU a világban

A küldöttségek feladata, hogy bemutassák az EU külpolitikáját, és végrehajtsák az adott országot érintő külpolitikai intézkedéseket. Világszerte 139 uniós küldöttség működik az Európai Külügyi Szolgálat keretében. 

Az Európai Parlament tájékoztatási irodái

Az Európai Parlamenttel és az uniós szakpolitikákkal kapcsolatos kérdésekben nyújtanak tájékoztatást a nyilvánosság és a média számára. A tájékoztatási irodák ezenkívül oktatási segédanyagokkal, valamint uniós témájú előadásokkal és vitafórumokkal várják az érdeklődőket valamennyi uniós tagállamban.

Európai uniós sajtókapcsolatok

Újságírók és médiaszakemberek számára

Kapcsolatfelvétel a portál webkoordinátoraival

Hibát talált az EUROPA.EU weboldal használata közben? Kérjük, írja meg nekünk, hol észlelt problémát, és milyen hibába ütközött.

Back to top