Euroopan Unioni

Europe Direct vastaa EU-aiheisiin kysymyksiin

Europe Direct vastaa EU-aiheisiin kysymyksiin

Miten voin päästä töihin toiseen EU-maahan? Lentoni on peruutettu – mitä palveluja ja korvauksia matkustaja voi vaatia? Mitä EU-tukia yritykseni voi hakea? Voinko tehdä nettiostoksia turvallisesti toisesta EU-maasta? Onko EU säätänyt lakeja elintarvikkeiden laatuvaatimuksista?

Nämä ovat yleisiä EU:hun liittyviä kysymyksiä, joissa Europe Direct -palvelu voi auttaa.

Toimintaperiaatteet

Europe Direct on Euroopan komission palvelu. Se vastaa yleisön esittämiin EU-aiheisiin kysymyksiin puhelimitse tai sähköpostitse. Asiakaspalvelijoina on EU:n kaikkien 24 virallisen kielen syntyperäisiä puhujia.

Palvelu

  • vastaa välittömästi yleisiin EU-aiheisiin kysymyksiin
  • auttaa kysyjää löytämään tarvitsemansa tiedot EU:n toimielinten sivustoilta
  • hankkii kysyjille erikoisaloja koskevaa tietoa, ja kääntyy tarvittaessa Euroopan komission asiantuntijoiden puoleen
  • välittää kysyjälle tietolähteiden yhteystietoja, jotta hän voi pyytää lisätietoja ja neuvoja
  • antaa paikkansapitävää ja ajantasaista tietoa julkisen palvelun edellyttämällä tavalla, mutta sen vastaukset eivät kuitenkaan ole oikeudellisesti sitovia.

Mitä palvelu ei kata

Europe Direct -palvelu ei voi

  • selvittää ongelmatapauksia tai ottaa vastaan valituksia – mutta se voi ilmoittaa, mihin asiakas voi ottaa yhteyttä tai osoittaa valituksensa
  • kommentoida EU:n politiikkaa
  • antaa oikeudellista neuvontaa tai tulkita EU:n lainsäädäntöä
  • käsitellä asioita, jotka eivät kuulu EU:n toimivaltaan
  • auttaa kysyjää levittämään poliittisia mielipiteitä EU-asioista. Tiedoksi: Yleisö voi kommentoida EU:n ehdotuksia julkisten kuulemisten kautta ja seurata ja kommentoida sen toimintaa sosiaalisessa mediassa. EU:n politiikkaan voi vaikuttaa myös osallistumalla julkiseen poliittiseen keskusteluun kansanedustajien ja Euroopan parlamentin jäsenten kanssa.

Näin otat yhteyttä Europe Direct -palveluun

Palvelu on maksutonta. Voit soittaa kaikkialta EU:sta maksutta numeroon 00 800 6 7 8 9 10 11. Joissakin poikkeustapauksissa teleoperaattori voi estää tähän numeroon soittamisen tai veloittaa puhelumaksun. Siksi käytettävissä on myös toinen puhelinnumero kussakin maassa.

Europe Direct -palveluun voi ottaa yhteyttä myös EU:n ulkopuolelta. Tällöin puheluista veloitetaan tavanomainen verkkomaksu. Voit myös soittaa internetin kautta.

Puhelinpalveluajat: ma–pe klo 9–18 Keski-Euroopan aikaa. Muina aikoina voit lähettää viestin tai soittopyynnön yhteydenottolomakkeella.

Kirjallisiin kysymyksiin vastataan yleensä 3 päivän kuluessa. Jos kysymys on laaja ja monimutkainen, sen käsittely voi kestää kauemmin. Puheluihin vastataan keskimäärin 15 sekunnissa.

Sinun Eurooppasi

Tietoa EU-lainsäädäntöön perustuvista kansalaisten oikeuksista on Sinun Eurooppasi -sivustolla. Joissakin tapauksissa sivuston kautta saa myös oikeudellista neuvontaa lainsäädännön soveltamisesta.

Back to top