Evropska unija

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Vašo zasebnost varujemo. Vpogled v osebne podatke je pod strogim nadzorom in tretje osebe nimajo dostopa do njih.

Obseg storitve

Europe Direct je informacijska služba za posameznike in podjetja, kjer lahko dobite odgovore na splošna vprašanja o EU. Napoti vas lahko tudi do drugih ustreznih virov informacij ali svetovalnih služb.

Identifikacijski podatki

Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo v obsegu, potrebnem za odgovor na vaše vprašanje: ime in priimek, kontaktni podatki (e-naslov, telefonska številka, če je potreben telefonski klic), želeni jezik. V nekaterih primerih sodijo med obvezne podatke še država prebivališča, državljanstvo, spol, starost, ekonomsko področje in tip organizacije.

 

Kdo ima dostop do podatkov in komu se posredujejo

Do podatkov, shranjenih v zbirki podatkov Europe Direct, imajo dostop pristojni uradniki Evropske komisije. Vaša poizvedba se shrani na strežniku našega pogodbenega izvajalca Communi-K (Serco Belgium & Tipik) in se lahko z elektronsko pošto posreduje pristojnemu uradniku EU.

Zunanji izvajalec je z Evropsko komisijo podpisal pogodbo, ki ga pravno zavezuje k spoštovanju veljavne zakonodaje o varstvu osebnih podatkov in njihove obdelave, natančneje Uredbe (ES) št. 45/2001.

Osebni podatki se ne posredujejo tretjim osebam.

 

Kako varujemo vaše podatke

V Komisiji lahko do podatkov dostopajo uradniki z uporabniškim imenom in geslom ter pogodbeni izvajalci, odgovorni za tehnične storitve.

Zunaj Komisije ima z uporabo uporabniškega imena in gesla vpogled v osebne podatke le osebje pogodbenega izvajalca Communi-K, ki je odgovorno za pripravo odgovorov oziroma tehnično vzdrževanje.

Delovanje strežnikov, ki vsebujejo osebne podatke, je v skladu z varnostnimi predpisi Komisije in določbami Varnostnega direktorata za take storitve in strežnike.

Varstvo osebnih podatkov

Za upravljanje z zbirko podatkov kontaktnega centra Europe Direct je odgovoren nadzornik, Alessandro Giordani, vodja enote za stike z državljani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropske komisije.

Za vprašanja ali zahtevke v zvezi z informacijami, ki ste jih posredovali, se obrnite na nadzornika.

Vašo poizvedbo bomo po potrebi poslali uradniku v instituciji EU ali organu (na lokalni, nacionalni ali evropski ravni), ki bo nanjo odgovoril.

Če se vprašanje nanaša na vaše pravice iz zakonodaje EU, ga lahko posredujemo drugi službi Evropske komisije, in sicer Tvoja Evropa – nasveti.

Če se izkaže, da je potrebna pomoč nacionalnih organov, lahko Tvoja Evropa – nasveti vašo zadevo posreduje službi SOLVIT, ki rešuje težave med posamezniki oziroma podjetji in organi v drugi državi, kadar gre morebiti za napačno uporabo prava EU.

Če vaše vprašanje zadeva Evropski parlament, bo preusmerjeno na službo za vprašanja državljanov pri Evropskem parlamentu. Podobno bodo lahko vprašanja, ki jih bo prejela služba za vprašanja državljanov, preusmerjena na kontaktni center Europe Direct.

Obvestili vas bomo o vseh prenosih podatkov med temi službami.

Dostop do svojih osebnih podatkov

Do podatkov, shranjenih na našem strežniku, nimate neposrednega dostopa. Če želite spremeniti ali izbrisati svoje osebne podatke ali če želite izvedeti, kateri vaši osebni podatki so shranjeni, nam pošljite sporočilo.

Kako dolgo hranimo osebne podatke

Vsi osebni podatki, ki jih je Komisija ali pogodbeni izvajalec prejel in shranil, se izbrišejo po 5 letih.

Naročilo na elektronska obvestila Europe Direct

Če želite prejemati informacije o EU, se lahko naročite na storitev elektronskega obveščanja Europe Direct.

V obrazcu za poizvedbo odkljukajte okence „Evropski komisiji dovoljujem, da doda moj e-naslov na seznam naslovnikov Europe Direct“ in vaše osebne podatke bomo vnesli v urejevalnik Evropske komisije za elektronska obvestila (MailMas).

V urejevalniku MailMas lahko svoje podatke kadarkoli spremenite. Spremenite lahko:
• uporabniško ime in geslo,
• osebne podatke,
• naročilo na elektronsko obveščanje.
Lahko tudi v celoti prekličete prejemanje elektronskih obvestil.

Vaši podatki so na voljo uslužbencem Komisije, ki vodijo kontaktne centre Europe Direct. V podatkovni zbirki jih hranimo, dokler ne odpoveste elektronskega obveščanja.

Dodatne informacije

Poleg izjave o varstvu osebnih podatkov velja tudi to pravno obvestilo.

Back to top