Uniunea Europeană

Despre site

Despre site

Portalul EUROPA ( europa.eu) este site-ul oficial al Uniunii Europene. Este un bun punct de plecare pentru cei care doresc informaţii şi servicii furnizate de UE, dar nu știu pe ce site-uri să le găsească.

Site-ul vă pune la dispoziție:

  • informaţii generale despre activitatea UE
  • cele mai noi ştiri şi evenimente din UE
  • linkuri către informaţii de pe site-urile instituţiilor şi agenţiilor UE.

Cine administrează acest site?

Site-ul este administrat de departamentul Comunicare al Comisiei Europene, în numele instituţiilor UE.

Cum se utilizează site-ul?

Puteţi căuta informații fie consultând secțiunile principale (ex. „Cum funcționează UE”, „Viaţa și activitățile comerciale”, „UE după temă”), fie utilizând motorul de căutare.

Linkuri către informațiile și serviciile oferite de UE

UE este unul dintre principalii furnizori de conținut on-line din lume, motiv pentru care căutarea informaţiilor poate părea un proces complex. În fiecare zi se publică pe internet o cantitate uriaşă de informaţii: legislaţie, statistici, comunicate de presă, rapoarte privind politicile, etc.

Toate instituțiile și agențiile UE au propriile lor site-uri, la fel ca și birourile UE din statele membre şi din alte ţări din lume. Există servicii on-line dintre cele mai diverse - de exemplu, puteți să căutați numărul de TVA al unei firme, să comandați publicaţii UE sau să căutați un loc de muncă în străinătate.

Pe acest site punem la dispoziţie linkuri către sursele acestor informaţii. Am încercat să clasificăm aceste informaţii într-un mod clar şi să oferim descrieri concise ale informaţiilor pe care le puteţi găsi prin accesarea fiecărui link.

Satisfacția utilizatorilor

Site-ul europa.eu este conceput pentru dumneavoastră. Colaborăm cu utilizatorii site-ului pentru ca structura sa să fie cât mai logică, iar limbajul său cât mai clar. Căutăm permanent modalităţi de a-l îmbunătăţi.

Ce se întâmplă cu comentariile utilizatorilor?

Comentariile pe care le primim din partea utilizatorilor site-ului sunt traduse, citite şi analizate săptămânal. Aducem în permanenţă modificări site-ului ţinând seama de acestea.

Utilizatorii site-ului EUROPA ne pot transmite comentariile prin patru mijloace:

  • Rubrica „ Ajutați-ne să îmbunătățim portalul” - până la 3 000 de comentarii pe săptămână
  • Sondaje - 1 vizitator din 20 este rugat să răspundă la câteva întrebări scurte
  • Pentru a ne transmite comentariile, sugestiile și reacțiile dumneavoastră cu privire la acest site, vă rugăm să ne scrieți
  • Formularul de contact - un formular care le permite utilizatorilor să ne scrie și să primească un răspuns prin e-mail
  • Teste cu utilizatorii – organizăm periodic sesiuni de testare pentru a înregistra observațiile utilizatorilor cu privire la site-ul activ sau la paginile și secțiunile în curs de elaborare. De asemenea, utilizăm alte metode precum studiile pe teren, prototipurile și tehnicile de organizare a conținutului

Toate comentariile și sugestiile pe care le primim sunt traduse (traducere automată) în limbile cu care suntem familiarizați și apoi analizate. Identificăm astfel problemele recurente și operăm modificări în mod constant. Poate fi vorba despre adăugarea unui link, modificarea descrierii unui link sau găsirea altor modalități prin care îi putem ajuta pe utilizatori să ajungă mai ușor la informația pe care o caută.

Toate comentariile primite sunt anonime. Nu păstrăm datele persoanelor care utilizează site-ul sau ne transmit sugestii.

Vizitatorii acestui site

Analizăm reacțiile utilizatorilor și datele statistice de care dispunem pentru a afla ce fel de vizitatori accesează site-ul și ce informații caută aceștia. În 2018, site-ul EUROPA a fost vizitat, în medie, de 2,3 milioane de persoane pe lună, 25 % provenind din afara UE. Respondenții la sondaje au afirmat că au vizitat site-ul în principal în interes profesional, iar majoritatea s-au declarat mulțumiți de calitatea acestuia.

Back to top