Europese Unie

Over deze site

Over deze site

Europa.eu is de officiële website van de Europese Unie. Het is een uitstekend vertrekpunt voor informatie over de EU en de diensten die zij levert. Maar hoe wordt u nu wijs uit al die informatie?

Op onze website vindt u:

  • algemene informatie over hoe de EU werkt
  • het laatste nieuws en evenementen van de EU
  • links naar informatie op de websites van de EU-instellingen en -agentschappen

Wie beheert deze website?

Deze website wordt namens alle EU-instellingen beheerd door de dienst Communicatie van de Europese Commissie.

Hoe gebruikt u deze website?

U kunt de site verkennen aan de hand van hoofdthema's zoals "Over de EU", "Leven en zakendoen in de EU", "EU volgens thema" of via de zoekmachine met behulp van trefwoorden.

Wegwijzers naar EU-informatie en -diensten

De EU is een van de grootste uitgevers van online-informatie in de wereld. Dat maakt de jacht op informatie soms wel ingewikkeld. Elke dag zet zij een enorme hoeveelheid informatie online: wetgeving, statistieken, persberichten, beleidsverslagen enz.

Alle EU-instellingen en -agentschappen hebben bovendien een eigen website. Dat geldt ook voor de kantoren van de EU in de EU-landen en buiten de EU. Dan zijn er ook nog de talloze onlinediensten, waarmee u bijvoorbeeld het btw-nummer van een bedrijf kunt vinden, een EU-publicatie kunt bestellen of een baan in het buitenland kunt vinden.

Op deze site proberen we u wegwijs te maken in al deze informatie. We hebben een duidelijke indeling gemaakt en een goede beschrijving gegeven van de informatie die elke link te bieden heeft.

Bent u tevreden?

Europa.eu is speciaal voor u gemaakt. Met de hulp van andere gebruikers hebben we de structuur en het taalgebruik zo helder mogelijk gemaakt, maar het kan natuurlijk altijd beter.

Wat gebeurt er met uw feedback?

Elke week vertalen, lezen en analyseren we uw reacties. We passen onze website voortdurend aan uw feedback aan.

Er zijn vier mogelijkheden om te reageren:

  • Via het Help ons verbeteren-formulier ontvangen we elke week zo'n 3 000 reacties
  • Elke twintigste bezoeker vragen we een mini-enquête in te vullen
  • Opmerkingen, suggesties of feedback over deze site? Schrijf ons
  • Contactformulierformulier waarmee u ons een bericht kunt sturen of een vraag kunt stellen
  • Regelmatig laten we onze bestaande website en nieuwe pagina's testen door gebruikers. We gebruiken ook andere onderzoekstechnieken, zoals veldstudies, paper prototyping en cardsorting

Alle reacties en suggesties worden zo nodig (automatisch) vertaald en daarna verder onderzocht. Als bepaalde problemen regelmatig terugkeren, passen we de website aan, bijvoorbeeld met nieuwe links, beschrijvingen of andere oplossingen.

Uw reactie is anoniem. We bewaren geen gegevens over wie onze website bezoekt of feedback geeft.

Wie bezoekt onze website?

De feedback van onze bezoekers en onze analysesoftware leren ons het een en ander over onze bezoekers. In 2018 brachten maandelijks gemiddeld 2,3 miljoen mensen, van wie een kwart van buiten de EU, een bezoek aan de Europa-website. Uit de mini-enquêtes bleek dat de meesten dat voor hun beroep deden en dat ze doorgaans tevreden waren over de site.

Back to top