Európai Unió

A honlapról

A honlapról

Az europa.eu az Európai Unió hivatalos webhelye. Jó kiinduló pont, ha az EU által nyújtott tájékoztatást és szolgáltatást keres, de nem igazodik el a webhelyeinken.

Ez a webhely a következőket nyújtja Önnek:

  • alapvető információk az EU működéséről
  • a legfrissebb hírek és események
  • linkek az uniós intézmények és ügynökségek honlapjaihoz

Ki tartja fenn a webhelyet?

A webhelyet az uniós intézmények képviseletében az Európai Bizottság kommunikációs osztálya működteti.

A webhely használata

Ezen a webhelyen egy-egy fő témakörben kereshet, pl.: „Az Európai Unióról”, „Élet és vállalkozás az EU-ban”, „Az EU szakpolitikai területei”, illetve böngészhet témánként vagy használhatja a keresőmotort is.

Útbaigazítás uniós információkhoz és szolgáltatásokhoz

Világviszonylatban az EU azon szereplők közé tartozik, akik a legtöbb információt teszik közzé az interneten. A közzétett adatok keresése ezért bonyolultnak tűnhet. Naponta hatalmas információmennyiség kerül weboldalainkra: jogszabályok, statisztikák, sajtóközlemények, szakpolitikai közlemények stb.

Minden uniós intézménynek és ügynökségnek saját webhelye van. Emellett a tagországokban és a világ más országaiban működő európai uniós hivatalok is saját webhelyet tartanak fent. Egyéb online szolgáltatások pedig témakörök sokaságát kínálják cégek adószámának megkeresésétől EU-s kiadványok megrendeléséig, illetve segítséget nyújtanak a polgároknak külföldi munkalehetőségek felkutatásához.

Ezen a webhelyen igyekszünk útbaigazítást adni ezekhez az információkhoz. Megpróbáltuk egyértelműen rendszerezni a fellelhető adatokat, és tájékoztatással szolgálunk arról is, hogy az egyes linkek hová vezetnek

Ügyfél-elégedettség

Az europa.eu Önnek készült. Folyamatosan törekszünk a tökéletesítésére. A webhely felhasználóival együttműködve azt szeretnénk elérni, hogy a honlapok felépítése és nyelvezete minél egyértelműbb legyen.

Mi történik a felhasználói visszajelzésekkel?

A felhasználói észrevételeket hetente lefordítjuk, elolvassuk és kielemezzük. A visszajelzéseknek megfelelően a webhelyet folyamatosan kiigazítjuk.

Az Európai Unió portáljának felhasználói négyféleképpen küldhetnek visszajelzést a számunkra:

  • A Segítsen tökéletesíteni honlapunkat! rovat révén hetente közel 3000 észrevételt kapunk.
  • Az oldalainkra belépő látogatók közül minden huszadikat felkérjük arra, hogy néhány rövid kérdésre válaszolva vegyen részt felmérésünkben.
  • Ha megjegyzése, javaslata van a honlapról, vagy meg szeretné osztani velünk véleményét, kérjük, írjon nekünk
  • Kapcsolatfelvételi űrlap – küldjön üzenetet, és mi válaszolunk 
  • Rendszeres időközönként felhasználói tesztelésnek vetjük alá webhelyünket annak érdekében, hogy visszajelzést kapjunk a felhasználóktól a már élő weboldalakról, illetve az előkészítés alatt álló új oldalakról és rovatokról. Ezen túlmenően más módszereket is alkalmazunk, pl. helyszíni vizsgálatot, papírprototípus-alapú tesztelést és kártyarendezést.

A beérkező megjegyzések és javaslatok mindegyikét lefordítjuk (gépi fordítóprogrammal) az általunk értett munkanyelvekre, majd elemezzük őket. Kiszűrjük a visszatérő problémákat, és a visszajelzések alapján rendszeresen tökéletesítjük honlapunkat. Ha szükséges, további linkekkel bővítjük az oldalakat, módosítjuk a hivatkozások leírását, vagy más módon segítünk a felhasználóknak megtalálni a keresett információt.

A megjegyzések a név feltüntetése nélkül érkeznek be hozzánk, és nem őrzünk meg adatokat sem a honlapot böngésző vagy észrevételeket küldő felhasználókról.

Webhelyünk látogatói

A látogatóktól kapott észrevételek és elemző programunk segítségével ki tudjuk deríteni, hogy kik böngészik oldalainkat, és hogy mit keresnek. 2018-ban havonta átlagban 2,3 millióan keresték fel az EUROPA webhelyet, 25%-uk nem uniós országból. A felmérésekre adott válaszokból kiderült, hogy legtöbben szakmai okokból látogatták honlapjainkat, és nagyon meg voltak velük elégedve.

Back to top