Europska unija

O ovoj stranici

O ovoj stranici

Europa.eu službeno je web-mjesto Europske unije. Dobro je polazište ako tražite informacije i usluge koje pruža EU, a niste vješti u pretraživanju naših web-mjesta.

Na ovom su web-mjestu dostupne:

  • osnovne informacije o radu EU-a
  • najnovije vijesti i događanja povezana s EU-om
  • poveznice na informacije sadržane na web-mjestima institucija i agencija EU-a.

Tko upravlja ovim web-mjestom?

Ovim web-mjestom upravlja Odjel za komunikaciju Europske Komisije u ime institucija EU-a.

Kako upotrebljavati ovo web-mjesto?

Ovo web-mjesto možete pretraživati po jednoj od naših glavnih tema, npr. Kako funkcionira EU, Život i posao u EU-u ili EU po područjima, te s pomoću tražilice.

Upućivanje na informacije i usluge EU-a

EU je jedan od najvećih svjetskih pružatelja informacija na internetu te se pronalaženje željenih informacija može činiti složenim. Na internetu se svakodnevno objavljuje golema količina raznih informacija, koje uključuju zakonodavstvo, statističke podatke, priopćenja za tisak, izvješća o politici i drugo.

Sve institucije i agencije EU-a imaju vlastita web-mjesta. I uredi EU-a u svim državama članicama i državama diljem svijeta imaju svoja web-mjesta. Druge usluge na internetu odnose se na niz tema, od pronalaženja PDV broja određenog trgovačkog društva do naručivanja publikacija EU-a i pomaganja osobama pri traženju posla u inozemstvu.

Na ovom web-mjestu korisnike nastojimo uputiti na te informacije. Navedene informacije kategorizirali smo na jasan način te smo naveli opise sadržaja na koje ćete biti preusmjereni svakom poveznicom.

Zadovoljstvo korisnika

Mjesto Europa.eu osmišljeno je za vas. Surađujemo s korisnicima kako bismo strukturu i jezik ovog web-mjesta učinili što jasnijima te stalno tražimo načine da ga poboljšamo.

Kako postupamo s povratnim informacijama korisnika?

Komentari koje primimo od korisnika našeg web-mjesta prevode se, čitaju i analiziraju svakog tjedna. Web-mjesto stalno prilagođujemo u skladu s vašim povratnim informacijama.

Korisnici web-mjesta Europske unije šalju nam povratne informacije na četiri načina:

  • obrazac Pomozite nam da unaprijedimo ovo web-mjesto – ovim obrascem primamo do 3000 komentara tjedno
  • anketa – jednom od svakih 20 posjetitelja ovog web-mjesta postavljamo niz kratkih pitanja
  • pišite nam ako želite podijeliti svoje komentare, prijedloge i dojmove o ovom web-mjestu
  • obrazac za kontaktobrazac preko kojeg nam možete poslati e-poruku i primiti naš odgovor
  • testiranje uporabe – redovito omogućujemo korisnicima da testiraju naše web-mjesto kako bismo dobili povratne informacije o web-mjestu uživo ili stranicama i odjeljcima koji su u izradi; upotrebljavamo i druge tehnike istraživanja stavova korisnika, primjerice terenske studije, prikaz prototipa na papiru i razvrstavanje kartica.

Svi komentari i prijedlozi koje primimo prevode se (programima za strojno prevođenje) na jezike koje razumijemo, a potom ih analiziramo. Tražimo probleme koji se ponavljaju i stalno unosimo izmjene. Izmjene uključuju dodavanje poveznice, izmjenu opisa poveznice ili pronalaženje drugih načina da se korisnicima pomogne pronaći tražene informacije.

Svi su komentari koje primimo anonimni, a podatke o korisnicima koji upotrebljavaju ovo web -mjesto ili šalju povratne informacije ne pohranjujemo.

Posjetitelji našeg web -mjesta

Zahvaljujući povratnim informacijama korisnika i alatu za analizu znamo tko posjećuje naše web -mjesto i što na njemu traži. Internetska stranica EUROPA imala je 2018. u prosjeku 2,3 milijuna posjetitelja mjesečno, a od toga ih je 25 % bilo izvan EU-a. Sudionici ankete naveli su da web -mjesto posjećuju uglavnom iz profesionalnih razloga te da su njime vrlo zadovoljni.

Back to top