Den Europæiske Union

Om dette websted

Om dette websted

Europa.eu er EU's officielle website. Det er et godt udgangspunkt, hvis du leder efter oplysninger og tjenester fra EU, men ikke kender vores sites så godt.

På dette site får du:

  • grundlæggende oplysninger om, hvordan EU fungerer
  • seneste EU-nyheder og -events
  • links til oplysninger om EU fra institutionerne og agenturerne.

Hvem står for websitet?

Websitet administreres af EU-Kommissionens informationsafdeling på EU-institutionernes vegne.

Sådan bruger du websitet

Du kan søge på websitet ud fra hovedemnerne, f.eks. Hvordan EU fungerer, At bo og arbejde i EU, EU efter emne, eller du kan bruge søgemaskinen.

Vejvisere til EU-oplysninger og -tjenester

EU er en af verdens største leverandører af oplysninger online, og jagten efter oplysninger kan virke indviklet. Hver dag bliver der lagt en bred vifte af oplysninger på nettet, bl.a. lovgivning, statistik, pressemeddelelser, politikrapporter og meget mere.

Alle EU's institutioner og agenturer har deres egne websites. EU's kontorer i medlemslandene og andre lande rundt omkring i verden har også egne sites. Andre onlinetjenester leverer en række tjenester, fra opsporing af en virksomheds momsnummer til bestilling af EU-publikationer og hjælp til jobsøgning i udlandet.

På dette site prøver vi at vise vej til alle disse oplysninger. Vi har arbejdet på at kategorisere oplysningerne tydeligt, og vi har sørget for beskrivelser af, hvad du kan regne med at finde bag hvert link.

Kundetilfredshed

Europa.eu er lavet til dig. Vi arbejder med brugerne af websitet for at gøre strukturen og sproget så klare som muligt, men vi forsøger altid at gøre det bedre.

Hvad sker der med brugernes feedback?

Kommentarer fra brugerne oversættes, læses og analyseres hver uge. Vi justerer løbende websitet ud fra dine reaktioner.

Brugere af EU's website kan give feedback på fire måder:

  • Formularen "Hjælp os med at blive bedre" – vi modtager op til 3 000 kommentarer gennem denne formular hver uge.
  • Brugerundersøgelse – én ud af 20 besøgende på sitet bliver bedt om at svare på en række små spørgsmål.
  • Kontaktformular – en formular, hvor brugerne kan sende os en e-mail og få et svar.
  • Brugertest – vi afholder regelmæssigt brugertest af vores website for at få feedback om vores "live site" eller om udkast til sider og afsnit, vi arbejder på. Vi bruger også andre brugerundersøgelsesteknikker såsom feltundersøgelser, prototyping på papir og kortsortering.

Vi læser og analyserer alle forslag og kommentarer. Nogle gange skal de først oversættes (maskinoversættelse). Vi ser, om der er tilbagevendende problemer og foretager løbende ændringer. Det kan dreje sig om at indsætte et link, ændre en linkbeskrivelse eller på anden vis hjælpe brugerne med at finde de rette oplysninger.

Du skal ikke oplyse dit navn for at kommentere noget, og vi gemmer ikke data om folk, der bruger webstedet eller sender feedback.

Besøgende på vores site

Feedback fra vores besøgende og vores analyseredskaber hjælper os med at finde ud af, hvem der besøger vores site, og hvad de leder efter. I 2018 havde EUROPA-websitet gennemsnitligt 2,3 millioner besøgende om måneden, og 25 % af dem var fra lande uden for EU. De adspurgte fortæller, at de for det mest kommer i faglig sammenhæng og er meget tilfredse med websitet.

 

Back to top