Ευρωπαϊκή Ένωση

Ημέρα της Ευρώπης 2019

Ημέρα της Ευρώπης 2019

Γιορτάστε την Ημέρα της Ευρώπης 2019 με μία επίσκεψη στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα την ετήσια Ημέρα Ελεύθερης Προσέλευσης στις Βρυξέλλες στις 4 Μαΐου, στο Λουξεμβούργο στις 9 Μαΐου και στο Στρασβούργο στις 19 Μαΐου.

Τα κατά τόπους γραφεία της ΕΕ στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν επίσης εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Η Ημέρα Ελεύθερης Προσέλευσης είναι μια μοναδική ευκαιρία να δείτε από κοντά πώς επηρεάζουν τη ζωή σας τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Μπείτε στα κτίρια των θεσμικών οργάνων και λάβετε μέρος σε ειδικές δραστηριότητες, όπως δημόσιες συζητήσεις και ξεναγήσεις.

«Διάλεξε το μέλλον σου»: αυτό είναι το φετινό θέμα στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Στις ευρωπαϊκές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 23-26 Μαΐου θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε ποιοι θα λαμβάνουν τις μεγάλες αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινή σας ζωή. Δεσμευτείτε να ψηφίσετε και να αναλάβετε την ευθύνη για το μέλλον στο thistimeimvoting.eu.

     #EUopenday

 

Δραστηριότητες στα θεσμικά όργανα της ΕΕ

Βρυξέλλες, 4 Μαΐου 2019, από τις 10:00 έως τις 18:00

Δραστηριότητες στις Βρυξέλλες >

Στρασβούργο, 19 Μαΐου 2019

 

Δραστηριότητες στο Στρασβούργο:

 

Δραστηριότητες σε όλη την ΕΕ

Τα κατά τόπους γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Μάθετε τι έχει προγραμματιστεί στη χώρα σας.

Δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο

Οι αντιπροσωπείες της ΕΕ σε όλο τον κόσμο θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα διοργανώσουν διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Τι γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης;

Την Ημέρα της Ευρώπης, κάθε χρόνο στις9 Μαΐου, γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Ρομπέρ Σουμάν, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Back to top