Europæiske Union

Europadagen 2018

For at fejre Europadagen åbner EU-institutionerne dørene for offentligheden den 5. maj i Bruxelles, den 5. og 9. maj i Luxembourg og den. 10. juni i Strasbourg.

EU's lokale kontorer i Europa og i resten af verden organiserer en række aktiviteter og arrangementer for folk i alle aldre.

Hvert år deltager tusindvis af mennesker i besøg, debatter, koncerter og andre arrangementer for at markere dagen og skabe opmærksomhed om EU.

     #EUopenday

Besøg EU's institutioner

Bruxelles

Læs mere om aktiviteterne i Bruxelles

Den 5. maj 2018 fra kl. 10 til 18

Luxembourg

 

Læs mere om aktiviteterne i Luxembourg

Den 5. maj 2018 fra kl. 14 til 18

Den 9. maj 2018 fra kl. 10 til 18

Strasbourg

 

Læs mere om aktiviteterne i Strasbourg

Den 10. juni 2018 fra kl. 10 til 18

 

Aktiviteter på Europadagen i hele EU

Kommissionens og Parlamentets lokale kontorer i EU-landene organiserer en bred vifte af arrangementer og aktiviteter for alle aldersgrupper.

Find ud af, hvad der sker i dit land.

Aktiviteter på Europadagen rundt om i verden

Den årlige Europadag er en hyldest til fred og samhørighed i Europa. Her markeres årsdagen for Schumanerklæringen, og i år vil EU-delegationer over hele verden også fejre den. Der vil blive organiseret aktiviteter og arrangementer i løbet af hele maj måned.

I år vil der være fokus på det europæiske år for kulturarv.

Læs mere

Hvorfor en Europadag?

Europadagen (den 9. maj) er en hyldest til fred og samhørighed i Europa. Datoen markerer årsdagen for den historiske Schumanerklæring. I en tale i Paris i 1950 fremlagde den daværende franske udenrigsminister, Robert Schuman, sin idé om en ny form for politisk samarbejde i Europa, som ville gøre det utænkeligt, at Europas lande igen skulle gå i krig mod hinanden.

Hans vision var at skabe en europæisk institution, som kunne forvalte kul- og stålfremstillingen under ét. På under et år blev en traktat om denne institution underskrevet. Schumans forslag anses for at være begyndelsen på det, der i dag er EU.

Back to top