Europæiske Union

Europadagen 2017

For at fejre Europadagen åbner EU-institutionerne dørene for offentligheden den 6. maj i Bruxelles, den 13. og 14. maj i Luxembourg og den. 14. maj i Strasbourg.

EU's lokale kontorer i Europa og i resten af verden arrangerer en række aktiviteter og arrangementer for folk i alle aldre.

Hvert år deltager tusindvis af mennesker i besøg, debatter, koncerter og andre arrangementer for at markere dagen og skabe opmærksomhed om EU.

    #EUopenday

Besøg EU's institutioner

Bruxelles

Den 6. maj 2017 fra kl. 10 til 18

Læs mere om aktiviteterne i Bruxelles

Luxembourg

 

Den 13. og 14. maj 2017 fra kl. 10 til 18

Læs mere om aktiviteterne i Luxembourg

Strasbourg

 

Den 14. maj 2017 fra kl. 10 til 18

Læs mere om aktiviteterne i Strasbourg

 

Aktiviteter på Europadagen i hele EU

Kommissionens og Parlamentets lokale kontorer i EU-landene organiserer en bred vifte af arrangementer og aktiviteter for alle aldersgrupper.

Find ud af, hvad der sker i dit land.

Aktiviteter på Europadagen rundt om i verden

EU-delegationerne vil i samarbejde med medlemslandenes ambassader i værtslandene arrangere aktiviteter under temaet Europa i verden. Forelæsninger, konkurrencer, filmfestivaler og andre arrangementer viser det bedste, EU har at byde på.

Mere information

 

Hvorfor en Europadag?

Europadagen (den 9. maj) er en hyldest til fred og samhørighed i Europa. Datoen markerer årsdagen for den historiske "Schumanerklæring". I en tale i Paris i 1950 fremlagde den daværende franske udenrigsminister, Robert Schuman, sin idé om en ny form for politisk samarbejde i Europa, som ville gøre det utænkeligt, at Europas lande igen skulle gå i krig mod hinanden.

Hans vision var at skabe en europæisk institution, som kunne forvalte kul- og stålfremstillingen under ét. På under et år blev en traktat om dette organ underskrevet. Schumans forslag anses for at være begyndelsen på det, der i dag er EU.

Back to top