Den Europæiske Union

Europadagen 2019

Europadagen 2019

Vær med til at fejre Europadagen 2019 i de europæiske institutioner ved det årlige åbent hus-arrangement i Bruxelles den 4. maj, i Luxembourg den 9. maj og i Strasbourg den 19. maj.

EU's lokale kontorer i Europa og i resten af verden gennemfører også en række aktiviteter og arrangementer for folk i alle aldre.

Åbent hus-arrangementet er en enestående mulighed for at se, hvad de europæiske institutioner betyder for din hverdag. Besøg institutionernes bygninger, og deltag i særlige aktiviteter som offentlige debatter og guidede rundvisninger.

I Bruxelles og Strasbourg handler dette års tema om at vælge din fremtid. EU-valget den 23.-26. maj er din chance for at få indflydelse på, hvem der skal træffe de store beslutninger, som påvirker din hverdag. Giv tilsagn om, at du vil stemme og tage ansvar for fremtiden på thistimeimvoting.eu.

     #EUopenday

 

Aktiviteter i EU-institutionerne

Bruxelles – den 4. maj 2019 fra kl. 10.00 til 18.00

Aktiviteter i Bruxelles >

Luxembourg – den 9. maj 2019

 

Aktiviteter i Luxembourg:

Strasbourg – den 19. maj 2019

 

Aktiviteter i Strasbourg:

 

Aktiviteter rundt om i EU

Kommissionens og Parlamentets lokale kontorer i EU-landene organiserer en bred vifte af arrangementer og aktiviteter for alle aldersgrupper.

Find ud af, hvad der sker i dit land.

Aktiviteter rundt om i verden

EU's delegationer rundt om i verden åbner dørene og afholder forskellige aktiviteter og arrangementer.

Læs mere

Hvorfor en Europadag?

Europadagen (den 9. maj) er en hyldest til fred og samhørighed i Europa. Datoen markerer årsdagen for den historiske Schumanerklæring. I en tale i Paris i 1950 fremlagde den daværende franske udenrigsminister, Robert Schuman, sin idé om en ny form for politisk samarbejde i Europa, som ville gøre det utænkeligt, at Europas lande igen skulle gå i krig mod hinanden.

Hans vision var at skabe en europæisk institution, som kunne forvalte kul- og stålfremstillingen under ét. På under et år blev en traktat om denne institution underskrevet. Schumans forslag anses for at være begyndelsen på det, der i dag er EU.

Back to top