Európai Unió

Intézményközi testületek

Intézményközi testületek

A Kiadványok Hivatala

E szerv teljes neve Európai Unió Kiadóhivatala. Az EU intézmények kiadójaként működik, alkotja és terjeszti az Európai valamennyi hivatalos kiadványát papíron vagy digitális formában.

A számítógépes vészhelyzeteket elhárító csoport (CERT)

A hálózatbiztonsági vészhelyzeteket elhárító csoport 2012 szeptemberétől működik teljes kapacitással.

A CERT feladata az, hogy segítsen elhárítani az Európai Unió intézményeinek számítógépes rendszereit érintő fenyegetéseket. A CERT támogatja az EU-intézmények számítástechnikai biztonsági csoportjainak munkáját, és szoros kapcsolatot tart fenn a tagállamok közszférájában hasonló feladatokat ellátó szervekkel.

 

Európai Közigazgatási Iskola

 

Az Európai Közigazgatási Iskolát 2005. február 10-én hozták létre. Feladata, hogy biztosítsaaz EU-intézmények személyzeti állománya képzését  bizonyos szakterületeken.Legfontosabb jellemzője, hogy az általa biztosított tanfolyamok nyitva állnak valamennyi EU-intézmény személyzeti állománya előtt, ezáltal az iskola hozzájárul a közös értékek terjesztéséhez, elősegíti a jobb megértést  az intézmények munkatársai körében, és lehetővé teszi a méretgazdaságosság szempontjainak érvényesítését is. Az iskola szorosan együttműködik valamennyi intézmény képzési részlegével annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges átfedéseket.

Európai Személyzeti Felvételi Hivatal

Az Európai Közösségek Személyzeti Felvételi Hivatala (EPSO) 2003 januárjában kezdte meg működését. azzal a feladattal, hogy versenyviszgákat szevezzen az uniós intézmények álláshelyeinek betöltésére. Ez hatékonyabb, mint ha minden egyes intézmény külön-külön szervezné meg saját felvételi vizsgáit. Az EPSO éves költségvetése mintegy 21 millió euro, ami 11%-kal kevesebb, mint amit az intézmények régebben a munkafelvételre fordítottak.

Back to top