Euroopan Unioni

Sisämarkkinoilla toimiva yhdenmukaistamisvirasto (tavaramerkit ja mallit)

Sisämarkkinoilla toimiva yhdenmukaistamisvirasto (tavaramerkit ja mallit)

Sisämarkkinoilla toimiva yhdenmukaistamisvirasto on virallisen elimen ominaisuudessaan rekisteröinyt tavaramerkkejä ja hoitanut niihin liittyviä menettelyjä vuodesta 1996 ja yhteisömalleja vuodesta 2003 alkaen. Nämä immateriaalioikeudet ovat voimassa kaikissa Euroopan unionin valtioissa.

Viraston tehtävät

Tavaramerkit ja mallit kuuluvat yhtiöoikeuden piiriin. Virasto on sekä Euroopan yhteisön virasto että teollisoikeuksien virasto, jonka tehtävänä on teollisoikeuksien rekisteröiminen.

Palveluviraston ominaisuudessa virasto asettaa asiakkaansa eli tavaramerkki- ja mallihakemuksia tekevät yritykset etusijalle toiminnassaan. Sen tavoitteena on tarjota parasta palvelua parhaaseen hintaan.

Tavaramerkit ja mallit sisämarkkinoilla

Yhteisön rekisteröidyt tavaramerkit ja mallit ovat tie sisämarkkinoille. Koska tavaramerkit ja mallit ovat yhtenäisen lainsäädännön alaisia, niiden hallinta ja niitä koskevat muodollisuudet ovat yksinkertaisia: yksi hakemus, yksi hallinnollinen keskus ja yksi tiedosto.

Tavaramerkeistä ja malleista määrätään yhtenäisissä laeissa, joka antaa niille vankan ja ainutlaatuisen suojan koko Euroopan unionissa. Verrattuna Euroopan unionin yksittäisissä jäsenvaltioissa kansallisesti tehtävään rekisteröimiseen tämän yksinkertaistetun menettelyn seurauksena kokonaiskustannuksissa säästetään huomattavasti.

Viraston koko, sen kasvuvauhti ja se, että se jo toisena toimintavuotenaan rahoitti itse toimintansa, ovat osoituksena sisämarkkinoita palvelevan järjestelmän menestyksestä.

Perustettu: 1994

Johtaja:
António Campinos

Yhteystiedot: 

Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto(EUIPO)

Yhteystiedot

Osoite: 

Avenida de Europa 4

E-03008 Alicante

España

P.: 
+34 96 513 91 00
F.: 
+34 96 513 13 44
Back to top