European Union website, the official EU website

Institutul pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene

Institutul pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene

ISSUE este grupul de reflecție al UE pe probleme de politică externă.

Înființat în 2002, în cadrul politicii externe și de securitate comune (PESC), ISSUE promovează o cultură comună a securității în UE, contribuie la punerea în aplicare a PESC și la dezbaterile pe probleme strategice.

ISSUE:

Finanțare și supraveghere

Institutul este finanțat de țările UE, pe baza unei formule de calcul care ține cont de valoarea PNB-ului și este administrat de:

  • Comitetul politic și de securitate (CPS), care exercită supravegherea politică
  • Consiliul de administrație, care stabilește normele bugetare și administrative și aprobă programul de lucru al Institutului (prezidat de Înaltul Reprezentant/Vicepreședinte al Comisiei).

Publicații

Institutul editează diverse publicații pentru comunitatea strategică internațională. Dacă doriți să fiți la curent cu ultimele publicații apărute, înscrieți-vă la serviciul email alert Traducerile linkului anterior  Deutsch (de) English (en) français (fr) pe site-ul ISSUE.

Evenimente

Evenimentele organizate de ISSUE sunt menite să consolideze capacitatea de analiză a UE și să faciliteze crearea unei rețele de experți care să sprijine politica externă și de securitate a Uniunii Europene. Ele reunesc factori politici, funcționari ai UE, cadre universitare, experți naționali și reprezentanți ai ONG-urilor din toată lumea.

Presă

Cercetătorii ISSUE sunt contactați deseori de presa scrisă și de televiziuni pentru a comenta pe marginea unor aspecte importante legate de politica externă și securitatea UE. Pentru detalii referitoare la aria de expertiză a ISSUE, accesați paginile dedicate cercetătorilor Traducerile linkului anterior  Deutsch (de) English (en) français (fr) Institutului sau pagina directorului Traducerile linkului anterior  Deutsch (de) English (en) français (fr) .
 

Date de contact: 

Institutul pentru Studii de Securitate al Uniunii Europene(ISSUE)

Date de contact

Adresă: 

100 avenue de Suffren

F-75015 Paris

France

Tel: 
+33 1 56 89 19 30
Fax: 
+33 1 56 89 19 31