Den Europæiske Union

Det Europæiske Agentur for den Operationelle Forvaltning af Store IT-systemer inden for Området med Frihed, Sikkerhed og Retfærdighed (eu-LISA)

Det Europæiske Agentur for den Operationelle Forvaltning af Store IT-systemer inden for Området med Frihed, Sikkerhed og Retfærdighed (eu-LISA)

Oversigt

  • Rolle: At støtte gennemførelsen af EU's politikker for retlige og indre anliggender gennem forvaltning af store it-systemer
  • Direktør: Krum Garkov
  • Oprettet i: 2011, i drift siden den 1. december 2012
  • Antal ansatte: 137
  • Sted: Hovedsæde: Tallinn (Estland), operationelt center: Strasbourg (Frankrig), backupcenter: Sankt Johann im Pangau (Østrig)
  • Website: eu-LISA

eu-LISA leverer teknologisk støtte til EU-landenes indsats for at gøre Europa sikrere.

Hvad laver det?

Det forvalter store integrerede it-systemer,

  • som opretholder den interne sikkerhed i Schengenlandene
  • som giver Schengenlandene mulighed for at udveksle visumoplysninger
  • som afgør, hvilket EU-land er ansvarligt for at behandle en bestemt asylansøgning.

Det er med til at sikre, at europæerne frit kan rejse rundt i EU uden at bringe Europas sikkerhed i fare.

Agenturet tester også ny teknologi for at bidrage til at indføre et mere moderne, effektivt og sikkert system til grænseforvaltning i EU. Det koordinerede testningen og opfølgningen af pilotprojektet intelligente grænser, analysen af resultater og rapporteringen om pilotprojektet i tæt samarbejde med de deltagende EU-lande og EU-institutionerne.

Struktur

Agenturet har en bestyrelse, en administrerende direktør og rådgivende grupper for hvert af de systemer, agenturet forvalter.

Hvordan arbejder det?

Det skaber de tekniske og operationelle rammer for, at folk i EU kan bo, arbejde og rejse på den måde, de er vant til og forventer. Agenturet forvalter de 3 vigtigste it-systemer, der behandler visa, asylansøgninger og udveksler oplysninger for at garantere sikkerheden i Schengenområdet:

Agenturet arbejder tæt sammen med EU-landene, EU-institutionerne og agenturer inden for retlige og indre anliggender, især følgende:

Hvem har gavn af det?

Folk med bopæl i EU, som kan rejse frit og sikkert inden for EU's grænser.

Kontakt

Den Europæiske Unions agentur for store it-systemer(eu-LISA)

Kontakt

Adresse

Vesilennuki 5
10415, Tallinn
Estonia

Back to top