europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Europass mobilnost

Ako si završio/la pripravnički staž ili semestar u drugoj zemlji i tražiš zvaničan način da zabeležiš svoje iskustvo, imamo nešto što bi te moglo zanimati! Europass mobilnost je dokument koji ti može pomoći da na jednostavan, dosledan i razumljiv način prikažeš veštine stečene tokom svog iskustva.

Da li mobilnost uvek znači nove veštine?

Provoditi neko vreme u drugoj zemlji je odličan način za učenje o novim kulturama i razvijanje novih veština kroz niz različitih iskustava. Europass mobilnost ti pomaže da zabeležiš i preneseš one dragocene nove veštine i iskustva stečena tokom pripravničkog staža, volontiranja ili semestra u inostranstvu na široko prepoznat način.

Kako Europass mobilnost može biti koristan za mene?

Za tvoju buduću karijeru važno je da si u stanju da iskažeš i zabeležiš iskustva stečena tokom putovanja, studiranja ili rada u inostranstvu.

Europass mobilnost je dokument koji opisuje veštine koje razvijaš u specifičnom iskustvu mobilnosti. Ovaj dokument može da sadrži informacije o tvojim ulogama i odgovornostima, veštinama u vezi sa poslom, jezičkim veštinama, digitalnim veštinama, organizacionim i menadžerskim veštinama, komunikacijskim veštinama. Ove veštine mogu biti veoma korisne u budućnosti za prijavljivanje za posao i kurseve.

Sa svojim Europass mobilnost moći ćeš jednostavno da ažuriraš svoj Europass profil veštinama i informacijama iz njega i da ga sačuvaš u svoju Europass biblioteku.

Kako mogu da dobijem svoj Europass mobilnost?

Ako učestvuješ u organizovanoj aktivnosti mobilnosti u drugoj zemlji i želiš da dobiješ Europass mobilnost, moraćeš da pitaš partnera koji te šalje (npr. školu ili instituciju koja organizuje tvoje angažovanje) da se registruju u Nacionalni Europass centar u tvojoj zemlji.

Partner koji šalje i organizacija domaćin (organizacija ili institucija koju ćeš posećivati u inostranstvu) popunjavaju relevantne dokumente.

Ti ćeš dobiti Europass mobilnost nakon što završiš svoju aktivnost u inostranstvu.

Primeri Europass mobilnosti