europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Razvijaj svoje veštine volontiranjem

Volontiranje ti može ponuditi korisna iskustva i mogućnosti za razvoj tvojih veština. Europass ti može pomoći u planiranju i beleženju tvojih volonterskih iskustava.

Europass ti pomaže da postaviš cilj da nađeš volontersko iskustvo putem alata Moja interesovanja u Europass-u tako što ćeš navesti zemlje u kojima želiš da volontiraš i teme ili interesovanja koji su ti važni. Takođe možeš da vodiš evidenciju svih svojih volonterskih iskustava na svom Europass profilu.

Možeš izabrati da volontiraš u bilo kojoj oblasti koja ti je važna, bilo u zemlji ili u inostranstvu, sa punim ili pola radnog vremena. Volontiranjem možeš pozitivno uticati na društvo, upoznati nove ljude i razviti ključne veštine poput rešavanja problema, timskog rada i efikasne komunikacije. Volontiranjem u inostranstvu takođe ti se nudi prilika za učenje novih jezika i upoznavanje novih kultura i perspektiva.

Woman smiling friendly and pointing finger at you

Spremi se za volontiranje

Nakon što pronađeš pravu priliku za volontiranje, Europass ti može pomoći da pripremiš svoju prijavu:

Svoj Europass profil možeš direktno podeliti sa volonterskim organizacijama i reći više o sebi i svojim veštinama;

Možeš pripremiti besplatni i prilagođeni Europass CV i Propratno pismo.

Vodi evidenciju o svim svojim novim veštinama

Kako je aplikacija tek početak puta, Europass ti nudi mogućnost da na svom profilu pratiš sve svoje nove veštine i iskustva stečena tokom volontiranja.

Možeš dodavati nove odeljke da bi zabeležio/la svoje volontersko iskustvo. Navedi detalje novih stvari koje si naučio/la, svoju ulogu i organizaciju u kojoj si volontirao/la. Priloži fotografije, potvrde i druga dokumenta tako da se sve informacije o tvom volonterskom iskustvu i tvojim veštinama čuvaju na jednom mestu, da se kasnije prisetiš i upotrebiš ih.