europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Europass za vođeno savetovanje

Europass praktičarima za profesionalnu orijentaciju pruža višejezične alate i relevantne informacije kako bi pomogli ljudima u vođenju karijere i školovanja.

Evropska komisija upravlja platformom Europass - setom besplatnih mrežnih alata i informacija o celoživotnom učenju i razvoju karijere. Ovi alati i informacije su dragoceni izvori za pojedince kao i praktičarima za profesionalnu orijentaciju kada nude podršku i informacije ljudima koji su zainteresovani za studiranje, obuku, rad i volontiranje u Evropi.

Internet platforma za lični i profesionalni rast

Planiranje putanja učenja i karijere zahteva ne samo podršku praktičara za profesionalnu orijentaciju, već i ažurne informacije i alate za podršku ljudima u njihovim odlukama.

Europass nudi besplatni komplet internet alata i informacija za pomoć ljudima da upravljaju svakim korakom u svom obrazovanju i karijeri. Novi Europass profil omogućava korisnicima da prikažu, dokumentuju i podele svoje veštine, kvalifikacije i iskustvo iz svih faza svog života. Podržava ljude u pronalaženju odgovarajućeg posla ili kursa tako što predlaže relevantne mogućnosti koje odgovaraju individualnim veštinama i iskustvu. Nudi besplatne internet alate za razmatranje, pristup informacijama i mogućnost skladištenja i prikazivanja digitalnih uverenja.

Europass je osmišljen kao lako dostupna usluga koja odgovara potrebama različitih korisničkih grupa (dostupno na 30 različitih evropskih jezika).

 

Pojednostavljivanje komunikacije između klijenta i praktičara za profesionalnu orijentaciju

Praktičari za profesionalnu orijentaciju i drugi profesionalci mogu koristiti Europass alate i informacije sa svojim klijentima u više svrha. Praktičari za profesionalnu orijentaciju mogu da rade sa klijentima na ispunjavanju njihovog Europass profila i tako razviju potpunu sliku o njihovim veštinama, kvalifikacijama i interesovanjima. Klijenti mogu dobiti predloge za kurs i posao na osnovu podataka iz svog profila. Klijenti takođe mogu lako deliti informacije sa svog profila sa praktičarima za profesionalnu orijentaciju kako bi dobili potrebne smernice za karijeru i učenje.

Europass nudi informacije o učenju u Evropi i radu u Evropi koje vam mogu biti od koristi kada pomažete klijentima. Praktičari za profesionalnu orijentaciju takođe mogu da pronađu ažurirane informacije o:

 

Europass takođe nudi stranice zemalja sa informacijama o uslugama na evropskom i nacionalnom nivou, informacijama o učenju i radu u Evropi.

 

Europass ima za cilj da bude alat za orijentaciju, koji podržava savetovanje tokom celoživotnog učenja kako bi se lakše pronašle nove mogućnosti za zapošljavanje, učenje i mobilnost. Europass je besplatan alat koji praktičari za profesionalnu orijentaciju mogu koristiti sa različitim korisnicima i na taj način podsticati inkluziju, učešće i dostupnost svima.

Woman pointing at a white board with sticky notes about learning and skills

Promovisanje Europass-a za učenike, radnike, tražitelje posla i volontere

Evropska komisija sarađuje sa zemljama učesnicama, zainteresovanim stranama i stručnjacima širom EU na razvoju i promociji Europass-a. Praktičari za profesionalnu orijentaciju u obrazovanju i zaposlenju igraju ključnu ulogu u korišćenju Europass-a kako bi se pomoglo da publika bude raznovrsna i da bi se pokazao potencijal da se Europass prilagodi različitim potrebama. 

Kontaktirajte nas za povratne informacije ili pitanja o Europass-u.