europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Potrdilo o mobilnosti Europass

Če ste opravili pripravništvo ali študij v drugi državi in želite uradno zabeležiti svoje izkušnje, vam ponujamo zanimivo rešitev! Potrdilo o mobilnosti Europass je dokument, v katerem lahko predstavite spretnosti, pridobljene na podlagi vaših izkušenj, na preprost, dosleden in razumljiv način.

Ali mobilnost pomeni tudi nove spretnosti

Preživljanje časa v drugi državi je odličen način za spoznavanje novih kultur in usvojitev spretnosti na podlagi različnih izkušenj. Potrdilo o mobilnosti Europass omogoča, da zabeležite nove spretnosti in izkušnje, pridobljene s pripravništvom, prostovoljskim delom ali študijem v tujini, in jih predstavite na splošno priznan način.

Kakšne so prednosti potrdila o mobilnosti Europass

Za osebni poklicni razvoj je pomembno, da razmislite o svojih izkušnjah, ki ste jih pridobili med potovanjem, študijem ali delom v tujini, in jih zberete na enem mestu.

Potrdilo o mobilnosti Europass opisuje spretnosti, ki ste jih pridobili s posebno izkušnjo mobilnosti. Dokument med drugim zajema informacije o vaših nalogah in odgovornostih, spretnostih, povezanih z delom, znanju jezikov, digitalnih spretnostih, organizacijskih in upravljavskih ter komunikacijskih sposobnostih. Te spretnosti vam lahko izredno koristijo, kadar se prijavljate za zaposlitev ali izobraževanje.

S potrdilom o mobilnosti Europass lahko enostavno posodobite profil Europass, tako da spretnosti in informacije iz tega dokumenta shranite v knjižnico Europass.

Kako lahko dobim potrdilo o mobilnosti Europass

Če sodelujete v organizirani izkušnji mobilnosti v drugi državi in bi radi prejeli potrdilo o mobilnosti Europass, morate od partnerja pošiljatelja (npr. šole ali ustanove, ki je organizirala vašo napotitev) zahtevati, da se registrira pri nacionalnem centru Europass v vaši državi.

Partner pošiljatelj in gostiteljska organizacija (organizacija ali ustanova obiska v tujini) morata nato izpolniti ustrezne dokumente.

Potrdilo o mobilnosti Europass prejmete po zaključku izkušnje v tujini.

Primeri potrdila o mobilnosti Europass