europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

S prostovoljstvom do novih spretnosti

Prostovoljstvo vam lahko omogoči bogate izkušnje in priložnosti za razvoj znanj in spretnosti. Pri načrtovanju in prikazu svojih prostovoljskih izkušenj vam pomaga Europass.

Prek orodja Europass Moja zanimanja lahko poiščete izkušnjo s prostovoljstvom. Navedete lahko države, kjer bi radi opravljali prostovoljsko delo, ter področja, ki vas zanimajo, ali druga zanimanja. V profilu Europass lahko tudi beležite vse svoje prostovoljske izkušnje.

Prostovoljsko delo lahko opravljate na različnih področjih, ki so za vas pomembna, doma in v tujini, s polnim ali krajšim delovnim časom. Prostovoljsko delo pozitivno vpliva na družbo, spoznate lahko nove ljudi in razvijete ključne spretnosti, kot so reševanje težav, skupinsko delo in učinkovito komuniciranje. Prostovoljstvo v tujini ponuja tudi možnosti za učenje jezikov ter spoznavanje novih kultur in obzorij.

Woman smiling friendly and pointing finger at you

Priprava na prostovoljstvo

Ko ste našli pravo prostovoljsko priložnost zase, vam lahko Europass pomaga pri pripravi prijave:

svoj profil Europass lahko povežete neposredno s prostovoljskimi organizacijami, ki bodo tako vedele več o vas in vaših znanjih in spretnostih.

Brezplačno lahko pripravite prilagojen življenjepis Europass ter spremno pismo.

Beleženje novih znanj in spretnosti

Prijava je zgolj začetek poti, zato vam Europass omogoča, da v svoj profil dodajate nova znanja in spretnosti, pridobljena s prostovoljstvom.

Prostovoljske izkušnje lahko navedete z dodajanjem novih razdelkov. Vpišite podatke o novih spoznanjih, vaši vlogi in organizaciji, kjer ste opravljali prostovoljsko dejavnost. Priložite fotografije, spričevala in druge dokumente, tako da se vse informacije o vaših prostovoljskih izkušnjah in spretnostih hranijo na enem mestu za prihodnjo rabo.