europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Profil Europass 

Profil Europass je orodje za upravljanje izobraževalnih in poklicnih poti.

Uporabnikom lahko pomaga pri načrtovanju izobraževalnega in poklicnega razvoja. Profil lahko med drugim uporabljajo delodajalci, prostovoljske organizacije, kadrovski delavci, svetovalci, mladinske organizacije ter ustanove za izobraževanje in usposabljanje pri podpori in storitvah za druge ljudi.

Kaj je profil Europass

Uporabniki Europassa lahko ustvarijo brezplačen profil Europass, vanj vključijo svoje spretnosti in izkušnje ter ga shranijo na varni spletni lokaciji. Uporabniki lahko beležijo vse svoje delo, izobraževanje in usposabljanje, jezikovno znanje, digitalne spretnosti, informacije o projektih, prostovoljske izkušnje in dosežke. V osebni knjižnici Europass pa lahko shranijo svoje diplome, referenčna pisma in druge dokumente.

 

Profil nudi več možnosti uporabe:

  • zaposleni lahko beležijo svoje izkušnje in upravljajo svoj poklicni razvoj
  • mladi lahko beležijo svoje spretnosti in načrtujejo poklicno pot
  • študenti lahko evidentirajo svoje študijske dosežke in napredek med izobraževanjem in usposabljanjem
  • prostovoljci lahko beležijo svoje prostovoljske izkušnje
  • iskalci zaposlitev in ljudje, ki želijo spremeniti svojo poklicno pot, lahko beležijo svoje spretnosti in iščejo nove priložnosti
  • kandidati za delovna mesta lahko kot del prijave pripravijo in predložijo svoj profil
  • profil lahko pomaga uporabnikom, da ovrednotijo neformalno in priložnostno učenje ter evidentirajo spretnosti, ki so jih pridobili v življenju

 

girl holding out a mobile phone and pointing to it

Profil Europass je orodje za vseživljenjsko učenje. Če bodo uporabniki svoj profil stalno posodabljali in vanj vnašali nove informacije, bodo zmeraj imeli posodobljen vpogled v svoja znanja in spretnosti. Uporabniki s profilom Europass lahko na podlagi informacij v profilu prejmejo predloge za zanimiva delovna mesta in tečaje.

Uporaba profila Europass

Profil Europass lahko uporabljate kot del storitev in podpore za druge ljudi, najsi bo za študij, poklicno pot, prostovoljstvo ali druge dejavnosti. Europass lahko uporabljate brezplačno. Uporabniki se lahko registrirajo in ustvarijo svoj profil v enem ali več jezikih EU. Registrirani uporabniki imajo nadzor nad svojimi podatki in odločajo o tem, s kom in kako dolgo delijo podatke. Europass nikoli ne deli osebnih podatkov brez soglasja uporabnika.

Uporabite Europass

Če vas zanima več o tem, kako vam lahko Europass pomaga pri delu s strankami, študenti in zaposlenimi, preberite pogosto zastavljena vprašanja ali nas kontaktirajte.