europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Europass za poklicno in izobraževalno svetovanje

Europass nudi svetovalcem večjezična orodja in ustrezne informacije za pomoč ljudem na njihovi karierni in izobraževalni poti.

Platforma Europass, ki jo upravlja Evropska komisija, je zbirka brezplačnih spletnih orodij ter informacij o vseživljenjskem učenju in razvoju poklicne poti. Ta orodja in informacije so dragocen vir za posameznike in svetovalce pri nudenju podpore in informacij ljudem, ki želijo študirati, se usposabljati, delati ali opravljati prostovoljstvo v Evropi.

Spletna platforma za osebno in poklicno rast

Načrtovanje izobraževalnih in poklicnih poti ne zahteva le podpore svetovalcev, temveč tudi posodobljene informacije in orodja za podporo ljudem pri njihovih odločitvah.

Europass je sklop brezplačnih spletnih orodij in informacij, ki vam pomagajo pri vsakem koraku vaše izobraževalne in poklicne poti. Novi profil Europass omogoča uporabnikom, da prikažejo, evidentirajo in delijo svoje spretnosti, kvalifikacije in izkušnje iz vseh življenjskih obdobij. Ljudi podpira pri iskanju delovnih mest in tečajev glede na njihove spretnosti in izkušnje. Nudi brezplačna spletna orodja za samooceno, dostop do informacij ter možnost shranjevanja in prikazovanja digitalnih potrdil.

Europass je zasnovan kot uporabniku prijazna storitev, ki ustreza potrebam različnih uporabniških skupin. Na voljo je v 30 različnih evropskih jezikih.

 

Lažja komunikacija med stranko in svetovalcem

Svetovalci in drugi strokovnjaki lahko uporabljajo orodja in informacije Europass za svoje stranke v različne namene. Svetovalci lahko s strankami sestavijo profil Europass, kamor vključijo vse njihove spretnosti, kvalifikacije in interese. Stranke so lahko na podlagi informacij v profilu obveščene o predlogih za tečaje in delovna mesta. Prav tako lahko s svetovalci preprosto delijo informacije iz svojega profila in dobijo karierne in izobraževalne nasvete, ki jih potrebujejo.

Europass nudi informacije o učenju v Evropi in delu v Evropi, ki so lahko koristne za svetovalce pri podpori strankam. Posodobljene informacije za svetovalce:

 

Na portalu Europass najdete tudi strani o državah, kjer so na voljo informacije o evropskih in nacionalnih storitvah, viri informacij in podobne mreže za podporo strankam.

 

Europass nudi svetovanje pri vseživljenjskem učenju in omogoča lažje iskanje novih priložnosti za zaposlovanje, učenje in mobilnost. Europass je brezplačno orodje, ki ga lahko svetovalci uporabljajo z različnimi uporabniki in tako spodbujajo vključevanje, participacijo in dostopnost za vse.

Woman pointing at a white board with sticky notes about learning and skills

Promocija Europassa med učenci, delavci, iskalci zaposlitev in prostovoljci

Evropska komisija sodeluje s sodelujočimi državami, deležniki in strokovnjaki v EU za razvoj in promocijo Europassa. Svetovalci v sektorju izobraževanja in zaposlovanja imajo ključno vlogo, da približajo Europass različnim uporabnikom ter pokažejo na njegove možnosti za prilagajanje različnim potrebam.

Za povratne informacije ali vprašanja o Europassu nas lahkokontaktirate.