europass

Have time for a quick survey?

We want to provide you with the best experience, so your feedback is very valuable to us. All you need to do is answer 5 simple questions

Takes 3 minutes

or

Digitalna potrdila Europass

Digitalno potrdilo Europass je digitalna datoteka, ki jo izda ustanova, kjer ste študirali. Opisuje vaše kvalifikacije, vsebuje pa lahko tudi informacije o opravljenih tečajih, ocenah, projektih in drugih dosežkih.

Če želite študirati, delati ali opravljati prostovoljsko delo, morate delodajalcem, izobraževalnim ustanovam in drugim pogosto predložiti potrdilo o vaših kvalifikacijah in dosežkih. To je lahko zahtevno, zlasti če iščete priložnosti v drugi državi.

Z digitalnimi potrdili Europass lahko prejmete digitalne nazive in potrdila od ustanov za izobraževanje in usposabljanje in jih z njimi delite na enostaven in učinkovit način.

Ustanova, na kateri ste študirali, lahko izda diplomo ali potrdilo v obliki digitalnega potrdila Europass.

Izberete lahko, da datoteke shranite v svoji knjižnici Europass ali da vam jih pošljejo po e-pošti oziroma na drugo lokacijo. Vaše digitalno potrdilo Europass je dragocena datoteka, zato naj bo vedno shranjena na varnem mestu.

 

Zakaj potrebujem digitalno potrdilo Europass

Digitalna potrdila Europass lahko delite s svojimi delodajalci, ustanovami za izobraževanje in usposabljanje ter drugimi organizacijami, ki potrebujejo informacije o vaših kvalifikacijah. Z vpogledom v digitalno potrdilo Europass bodo avtomatično vedeli, da so vaše kvalifikacije resnične in da pripadajo vam, bolje pa bodo tudi razumeli vaše spretnosti in izkušnje. Vedno se pozanimajte o identiteti naslovnika, ki mu pošiljate potrdilo. Če potrdilo shranite v knjižnici Europass, ga lahko delite za določeno obdobje.

Sistem digitalnih potrdil Europass, ki ga upravlja Evropska komisija, je brezplačen in varen.

Evropska komisija sodeluje z državami članicami EU in drugimi državami pri pilotnem projektu v zvezi z digitalnimi potrdili Europass. Lahko ste med prvimi diplomanti, ki bodo svojo diplomo ali potrdilo prejeli kot digitalno potrdilo Europass.

Vaša ustanova vas bo obvestila o tem, ali boste prejeli digitalno potrdilo Europass. Za vprašanja o digitalnih potrdilih Europass se lahko obrnete tudi na nas.

Smiling young woman showing her mobile phone