Ce poate face EURES pentru dumneavoastră?

EURES îi ajută pe cei interesați să își caute un loc de muncă și pe angajatori să recruteze personal peste tot în Europa.

Vă puteți deplasa în orice țară din UE, în Elveția, Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Regatul Unit pentru a ocupa un loc de muncă: libera circulație a lucrătorilor este unul din cele mai importante drepturi ale cetățenilor europeni.

EURES îi ajută și îi sprijină pe cei interesați să își caute un loc de muncă și pe angajatori să găsească personalul de care au nevoie, peste tot în Europa.

Puteți beneficia de diverse servicii de sprijin pe portalul EURES și prin intermediul a peste o mie de consilieri EURES care lucrează în cadrul organizațiilor membre și partenere.

Printre altele, EURES pune la dispoziția persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a angajatorilor următoarele servicii:

  • corelarea locurilor de muncă vacante cu CV-urile pe portalul EURES
  • informare, orientare și sprijin pentru lucrători și angajatori
  • informații privind condițiile de viață și de muncă în țările care participă la rețeaua EURES
  • asistență specifică pentru lucrătorii frontalieri și angajatorii din regiunile transfrontaliere
  • oferte de muncă personalizate pentru anumite momente din carieră („Primul tău loc de muncă EURESși „Reactivare)
  • o șansă de a-i întâlni pe viitorii dumneavoastră angajatori și angajați prin intermediul platformei online European Online Job Days (Zilele europene ale locurilor de muncă online) și
  • asistență după recrutare, cum ar fi formare lingvistică și sprijin pentru integrarea în țara de destinație.

Accesați portalul EURES pentru a afla mai multe despre serviciile de care puteți beneficia. Pentru datele de contact ale membrilor și partenerilor EURES, accesați secțiunea EURES în țara dumneavoastră sau intrați în legătură cu un consilier EURES prin telefon, e-mail sau chat.